top of page

André Kuipers: 'Meer plantaardig eten'

"De vleesindustrie is een zeer inefficiënte manier van voedselproductie met enorme gevolgen". Dat zegt astronaut André Kuipers, ambassadeur van het Wereld Natuur Fonds (WWF), donderdagavond in het tv-programma Jinek.

"We moeten vooral kijken naar hoe we veel efficiënter met voedselproductie om kunnen gaan. We moeten meer plantaardig eten." De dramatische achteruitgang van biodiversiteit wereldwijd wordt beschreven in het donderdag verschenen Living Planet Report 2020 van het Wereld Natuur Fonds. Wereldwijd is de populatieomvang zoogdieren, vissen, vogels, reptielen en amfibieën gemiddeld met maar liefst 68% afgenomen sinds 1970. In de afgelopen decennia hebben menselijke activiteiten bossen, waterrijke gebieden en andere belangrijke ecosystemen aangetast en vernietigd. Dat bedreigt ook ons welzijn. 75% van het ijsvrije landoppervlak op aarde is al aanzienlijk veranderd, de meeste oceanen zijn vervuild en meer dan 85% van de waterrijke gebieden is verloren gegaan.


Het rapport laat zien hoe de natuur er voorstaat, welke bedreigingen er zijn en wat dit betekent voor ons. Het is eigenlijk een gezondheidscheck voor onze planeet. Maar ook: wat we eraan kunnen doen.


Klik hier om het Living Planet Report 2020 te lezen.

Comentarios


Banner Vegan Business (2).png
adv banner 240x400.jpg
bottom of page