top of page

Daniëlle Kwint lanceert online platform Hey Groentje

Bijgewerkt op: 30 dec. 2020

Na maanden van voorbereiding heeft Daniëlle Kwint het online platform Hey Groentje gelanceerd. "Hiermee probeer ik mensen te informeren en inspireren over plantaardige voeding", zegt Kwint tegenover Vegan Business.

Foto: YvonNetwork

"Dit doe ik door heerlijke recepten te delen, informatieve artikelen te schrijven en interviews te houden met andere mensen die net zoals ik plantaardig eten. Wat mij uniek maakt, is dat ik daarnaast ook begeleiding aanbied. Ongeveer drie jaar geleden liep ik rond met zowel gewichts- als gezondheidsproblemen en besloot de opleiding tot gewichtsconsulent te volgen, om mijzelf hier verder in te verdiepen. In dezelfde periode besloot ik ook helemaal over te stappen op een plantaardig voedingspatroon. Niet alleen vanwege mijn gezondheid, maar ook echt vanwege de dieren en het milieu." Kwint kreeg veel vragen van anderen, met name over afvallen. Ze besloot haar kennis te gaan delen. "Ik was inmiddels zelf heel wat kilo’s kwijt en een stuk gezonder. In het begin hielp ik eigenlijk iedereen, maar ik merkte dat ik daar niet gelukkig van werd. Ik werd namelijk gek van de vragen over melkproducten en vlees. Omdat ik zelf plantaardig eet, wil en kon ik deze producten gewoon niet promoten en daarom besloot ik dat het anders moest. Ik ben mij nog meer gaan verdiepen in plantaardige voeding, veranderde mijn naam naar Hey Groentje en besloot mijn kennis te gaan delen met mensen die open stonden voor een plantaardig voedingspatroon."

'Deze training heb ik speciaal ontwikkeld voor mensen die meer te weten willen komen over plantaardige voeding en hier zelfstandig mee aan de slag willen'

"Nu geef ik zowel eenmalige adviezen als trajecten, bekijk ik voedingsdagboekjes en sinds kort kan je ook een online basistraining volgen over plantaardige voeding. Deze training heb ik speciaal ontwikkeld voor mensen die meer te weten willen komen over plantaardige voeding en hier zelfstandig mee aan de slag willen. In totaal zijn het acht hoofdstukken en bespreken we wat plantaardig eten inhoudt, over de motivatie om plantaardig te gaan eten en hebben we het over de koolhydraten, vezels, eiwitten, vetten, omega’s, vitamines en mineralen. Natuurlijk gaat het er ook over hoe je de informatie zelf kan toepassen."


Commentaires


Banner Vegan Business (2).png
adv banner 240x400.jpg
bottom of page