top of page

Hands Off My Chocolate komt met nieuw design én nieuwe smaken

De producten van Hands Off My Chocolate zijn in een nieuw jasje gestoken, dat 25% minder plastic bevat. Daarnaast heeft het innovatieve chocolademerk twee nieuwe vegan smaken op de markt gebracht: de Oat Cookies & Caramel en de Caramel Seasalt.

Het Amsterdamse bureau Positivity Branding, bekend van o.a. Brouwerij ‘t IJ en Hagelswag, is verantwoordelijk voor het nieuwe design van de Hands Off-verpakkingen, waarbij 25% minder plastic wordt gebruikt. “Ik vond het na zeven jaar tijd worden voor een nieuwe, eigentijdse verpakking met meer ruimte voor het product en de duurzame en maatschappelijke missie van ons merk”, vertelt Kitty Smeeten, oprichtster van Hands Off My Chocolate. Met de nieuwe karamel-zeezout-melkchocolade wil het bedrijf plantaardige chocolade toegankelijker maken voor het brede publiek. De Caramel Seasalt smaak is getest onder 100 chocoladeliefhebbers door middel van een blinde proeverij met een aantal concurrerende populaire karamel-zeezout-varianten met melk. Het testpanel beoordeelde de vegan Caramel Seasalt als lekkerder dan de ‘normale’ karamel-zeezoutconcurrenten. Consumenten die de nieuwe vegan smaak niet lekker vinden, krijgen hun aankoopbedrag terug via een speciale cashback-actie.

Met de nieuwe smaak Oat Cookies & Caramel, met 70% cacao, is er ook gedacht aan wat meer spanning voor de pure chocoladeliefhebber. Deze reep heeft al het goede van pure chocolade, zoals flavonoïden en antioxidanten, en bevat crunchy vegan havermoutkoekjes en stukjes karamel. Seriously Dark, met 85% cacao, zit al een paar jaar in het Hands Off-assortiment, maar heeft nu ook een nieuwe verpakking gekregen. De vegan repen hebben een CAP van €2,09 en zijn verkrijgbaar bij o.a. Albert Heijn, Jumbo, Coop en via de website van Hands Off. In de loop van 2021 zullen ze ook te vinden zijn bij de meeste andere supermarktketens.


Traceerbare cacaomassa

Hands Off heeft zich sinds haar oprichting in 2013 gekoppeld aan Cocao Horizons, een onafhankelijke non-profit stichting die cacaoboeren in Ivoorkust, Ghana en Tanzania ondersteunt. Via educatie en trainingen op locatie leren de boeren om hun grond op een duurzame wijze te verbouwen waardoor meer (ook andere gewassen) uit het land kan worden gehaald. Deze nieuwe manier van werken komt zowel de gemeenschap als de natuur ten goede. De boeren ontvangen ook een premium prijs voor hun cacaobonen. Cocao Horizons is er samen met Afrikaanse coöperaties in geslaagd om de cacaobonenstroom vanaf 22 februari 2021 helemaal traceerbaar te maken. De bonen van deze boeren komen in de vorm van cacaomassa terecht in de repen van Hands Off My Chocolate. “Binnen onze duurzame en maatschappelijke missie blijven we ons continue inzetten voor verbeteringen voor mens, maatschappij en de planeet”, aldus Smeeten.

V-Label

De drie vegan Hands Off smaken zijn voorzien van het V-Label, een internationaal geregistreerd productkeurmerk dat garandeert dat een product geen ingrediënten van dierlijke oorsprong bevat en niet is geproduceerd met gebruik van dierlijke hulpstoffen. In Nederland beheert en controleert de Nederlandse Vegetariërsbond t het V-Label keurmerk.

Comments


Banner Vegan Business (2).png
adv banner 240x400.jpg
bottom of page