Magioni stopt met vlees

Magioni stopt met het produceren van pizza’s met vlees. De pizzaproducent gaat volledig over op vleesvervangers, waardoor er vanaf week 17 geen vleespizza meer in de winkels zal liggen. “We vinden dat we als voedselproducent moeten bijdragen aan een betere toekomst”, zegt Magioni-oprichter Manon van Essen. “Met het schrappen van vlees maken we een duidelijk statement.”

Op de vraag of Magioni plannen heeft om op korte termijn een transitie naar volledige plantaardige pizza’s te gaan, antwoordt Renske Meens, Digital Marketeer bij Magioni: “We gaan nu vegetarisch, niet veganistisch. Onze bodems zijn overigens wel vegan. Het is zo fijn om te werken voor een bedrijf dat denkt aan de toekomst. Dat wij ons steentje kunnen bijdrage aan het veranderen van de voedingsindustrie is heel gaaf!”

'Dit is een grote stap en wij hopen dat meerdere merken dit als voorbeeld zullen nemen'

Samantha van der Leest, Projectmanager Magioni, vult aan: “Ons team bestaat grotendeels uit millennials die allemaal een steentje bij willen dragen aan een groenere wereld. Dit is een grote stap en wij hopen dat meerdere merken dit als voorbeeld zullen nemen.”


Magioni wordt momenteel verkocht in negen verschillende landen. Dagelijks worden er meer dan 13.000 pizza’s geproduceerd.


#leefliefdevol #eetplanten

LEEF LIEFDEVOL. EET PLANTEN.

  • LinkedIn - Black Circle

© 2020 Vegan Business