top of page

MALÉ stopt met dierlijke producten

Het in Haarlem gevestigde fashionmerk MALÉ is per direct gestopt met het gebruik van dierlijke producten. “Met ingang van de volgende collectie verkopen we 100% vegan kleding”, bevestigt MALÉ-oprichter Ester van der Velde tegenover Vegan Business.

Sunna Neuféglise

“Vanaf heden gebruiken we geen dierlijke producten meer. Mooie kleding bestaat voor mij gewoon niet als er een dier voor heeft moeten lijden.” In de allereerste collectie in 2019 heeft MALÉ 100% veganistische kleding verkocht. In de afgelopen zomercollectie zat één product, waarin 3% zijde in verwerkt zat. Van der Velde bekent: “Ik vond de stof zo prachtig en kon het niet laten om twee items van deze bijzondere stof te laten maken. Achteraf gezien had ik daar toch erg veel spijt van. Het bleef me achtervolgen dat ik de bewuste keuze had gemaakt om het tóch te kopen. Ik voel me als veganist niet prettig bij het eten van dierlijke producten en ook écht niet bij het dragen en verkopen daarvan. Vrijwel direct na de aankoop van de stof met zijde, wist ik dan ook ‘Dit was de laatste keer dat we dierlijke producten gebruiken in onze collecties’.”

‘Sunna past perfect in het beeld dat ik met MALÉ uit wil stralen. Een vrouw met een bewuste lifestyle, kracht, liefelijk en mét personality!'
Ester van der Velde

Om haar merk zichtbaarheid te geven op social media werkt Van der Velde samen met vegan actrice, model en presentatrice Sunna Neuféglise. “Toen ik Sunna’s instagramprofiel zag en zag dat zij zich veel bezighoudt met duurzame fashion, dacht ik ‘Yes!’ En toen ik vervolgens haar foto’s bekeek, dacht ik ‘Yes, dit is een match!’ Sunna past perfect in het beeld dat ik met MALÉ uit wil stralen. Een vrouw met een bewuste lifestyle, kracht, liefelijk en mét personality!”


42.000+ volgers

Sunna Neuféglise volgde de Vakopleiding Film en Televisie Acteren aan Theaterschool De Trap. Op Instagram heeft zij inmiddels 42.000+ volgers op Instagram en post over (fair)fashion, lifestyle, vegan eten, haar liefde voor planten en geeft ze een kijkje achter de schermen van haar professionele leven.

Volg Sunna Neuféglise via:


Commenti


Banner Vegan Business (2).png
adv banner 240x400.jpg
bottom of page