Ojah lanceert nieuw ingrediënt Plenti ProFiber

Ojah BV lanceert vandaag het nieuwe ingrediënt Plenti ProFiber. Hiermee stelt de in Ochten gevestigde voedselfabrikant ook andere voedselproducenten in staat om met hun bestaande machines plantaardige alternatieven te ontwikkelen.

Plenti ProFiber is dezelfde eiwitvezel die we al kennen van Plenti's plantaardige kipstukjes. Het wordt geproduceerd met behulp van het unieke HME-proces van Ojah, waarbij op planten gebaseerde hele spiervleesachtige texturen worden gecreëerd. De eiwitvezels zorgen voor een unieke, niet-homogene structuur, waarmee productontwikkelaars hoogwaardige vleesalternatieven kunnen creëren met de eenvoudige en bestaande technologie die al door de vleesverwerkende industrie wordt gebruikt. Plenti ProFiber wordt bevroren geleverd en is na het temperen direct klaar voor verwerking. De eiwitvezels kunnen ook worden gebruikt in hybride toepassingen of kunnen zelfs zorgen voor textuur in toepassingen met gekweekt vlees. Voor bedrijven die interesse hebben, heeft Ojah samples beschikbaar.