top of page

‘Veel van onze klanten zijn geen vegetariër of veganist’

De Rotterdamse start-up EAT.PEASY biedt consumenten en bedrijven vegan maaltijd- en snackabonnementen. “Wij leveren ze in een koelkast die al op kantoor staat of wij voorzien ze zelfs in een EAT.PEASY koelkast”, zegt oprichter Maaike Stift tegenover Vegan Business.

Volgens Stift zorgt EAT.PEASY voor gezonde en productieve medewerkers. “Onze maaltijden zijn gebaseerd op wat wetenschappelijk bewezen goed voor je is. Het zogt ook voor blije medewerkers: ze eten lekker en gezond, maar besparen ook nog eens geld. Bovendien draag je bij aan een duurzamere wereld. Met een EAT.PEASY weekabonnement bespaar je per persoon 3.600 liter water en 364 kilo CO-uitstoot per jaar.

Bakfiets

De plantaardige, kant-en-klare maaltijden van EAT.PEASY worden dagelijks op een duurzame wijze bij diverse pick-up locaties in Rotterdam afgeleverd, namelijk per bakfiets. “Het is allemaal gestart met de bakfiets van mijn oom, waar hij normaal z'n hond in vervoerde. De hond bleek wagenziek te zijn.”

‘Curry’s zijn populair, omdat deze heel goed vullen, veel groenten bevatten en heel veelzijdig zijn’

EAT.PEASY maakt gebruik van een wekelijks wisselend menu. “Ik snap heel goed dat het lastig is om elke dag te bedenken wat je weer voor gezonds moet koken. Of dat de energie om te koken na een volle werkdag weg is.” De maaltijd waar het allemaal mee begonnen is, is een Vegan Rendang. “Deze wordt nog steeds als één van de beste maaltijden beoordeeld. Ook curry’s zijn populair, omdat deze heel goed vullen, veel groenten bevatten en heel veelzijdig zijn, waardoor veel mensen geen vlees missen. Het blijkt dat veel van onze klanten helemaal geen vegetariër of veganist zijn, maar het gewoon een makkelijke manier vinden om gezond te eten en zo wat minder vlees te eten.”


Voedingsadvies

Gevraagd naar haar toekomstplannen, antwoordt Stift: “Ik wil EAT.PEASY op termijn gaan uitbreiden met voedingsadvies, zodat mensen hun volledige voedingspatroon kunnen aanpassen. Ook wil ik in meer grote steden EAT.PEASY bakfietsen laten rijden naar pick-up locaties, op termijn vanuit een centrale keuken.”


Comments


Banner Vegan Business (2).png
adv banner 240x400.jpg
bottom of page