top of page

Vegan is hot op Curaçao

Bijgewerkt op: 4 mrt. 2020

Veganistisch voedsel wordt steeds populairder op Curaçao. “De vraag komt niet alleen van toeristen, ook de lokale bevolking wil met deze eetstijl een steentje bijdragen aan een duurzamere eetgewoonte”. Dat zegt Muryad de Bruin, directeur Curaçao Tourist Board Europe tegenover Vegan Business.

De Bruin vertelt verder: “Curaçao is een smeltkroes van (eet)culturen en de mensen hebben hier hart voor het eiland. We zijn dan ook al langer bezig met meer organic en vegan food aanbieden op het eiland, want het wordt steeds populairder. Vegetariër, vegan, pescotariër of alleseter. Dat is het leuke aan Curaçao. Iedereen is welkom en met alle wensen wordt rekening gehouden.”


‘Vrienden vinden vega(n) eten op Curaçao makkelijker dan in Amsterdam’

Maaike Vossebelt emigreerde een paar jaar geleden naar Curaçao en leeft daar voornamelijk als vegetariër. Ze vervangt veel producten door vegan varianten en eet af en toe lokaal gevangen vis. “Soms hoor ik van vrienden dat ze vega(n) eten op Curaçao makkelijker vinden dan in Amsterdam”, vertelt Vossebelt. “Ook al is de keuken niet specifiek ingericht op vega(n), de bereidwilligheid om iets te maken is er praktisch altijd. Het aanbod wordt steeds groter en ook bij andere horeca zaken speelt het ‘buy local/farm to table’ een steeds grotere rol.”


“Er is een actieve community op Facebook, er worden steeds vaker workshops vegan koken voor volwassenen en kids georganiseerd en bij evenementen is de vega optie vaak als eerste op. Het leeft, en niet alleen voor de toeristen, maar juist uit de beweging vanuit de eilandbewoners.”


#leefliefdevol #eetplanten

Banner Vegan Business (2).png
adv banner 240x400.jpg
bottom of page