top of page

Vegan Masters breidt uit naar België

Het Nederlandse plantaardige convenience food concept Vegan Masters breidt uit naar België. “Het is voor ons een logische stap", vertelt Danny Galiart, mede-oprichter van Vegan Masters."België telt meer vegetariërs dan Nederland. 6% van de Belgen is vegetariër, tegenover 2-4,5% in Nederland. Het aantal flexitariërs en veganisten in België gaat ongeveer gelijk op."

Vanaf vandaag kunnen Belgische consumenten die in Vlaanderen en Brussel wonen in de webshop van Vegan Masters bestellingen plaatsen die zij tot aan hun voordeur geleverd krijgen. Galiart zegt verder: "Wij willen zoveel mogelijk mensen motiveren om vaker 100% plant-based te eten. Dat doen wij door maaltijden te leveren die zo lekker zijn dat je vlees of vis helemaal niet mist!” Vegan Masters biedt momenteel 50 koelverse gerechten aan in vijftien verschillende categorieën voor alle eetmomenten van de dag: ontbijt, lunch, avondeten en tussendoor. De recepten van de maaltijden zijn gemaakt door masterchefs die de lekkerste convenience maaltijden ‘geveganized’ hebben. Denk aan sushi, burgers, pizza, stamppotjes en curry’s. De stap naar België brengt Vegan Masters dichter bij hun missie om alle consumptiemomenten van consumenten te ‘veganizen’, dierenlevens te sparen en de milieu-voetafdruk te verkleinen.

'We breiden onze business-to-business tak uit. Op dit moment voeren we vergaande gesprekken binnen inflight catering'

Vegan Masters is eind 2019 opgericht. In het eerste jaar wist het bedrijf een omzet van €1 miljoen bruto te behalen en 11.000 Nederlandse klanten aan zich te binden. In 2021 is het doel om verder uit te breiden en €4 miljoen aan omzet te realiseren. Het bedrijf heeft eind maart 2021 een eerste succesvolle community share funding afgerond waarmee €550.000 aan groeikapitaal is opgehaald. Daarnaast hebben angel investors nog eens €570.000 in het bedrijf geïnvesteerd. Wegens de enorme belangstelling in aandelen in Vegan Masters, is er een tweede share funding gestart om nog eens 100.000 euro op te halen. Kirsten Gielen, mede-oprichter van Vegan Masters zegt hierover: “We zijn enorm blij met de grote belangstelling die er is om ons in onze missie te steunen. We gebruiken het opgehaalde geld onder meer voor de versnelde introductie van Vegan Masters op de Belgische markt en de uitrol van ons ‘dark kitchen’ model in Nederland. Daarnaast breiden we onze business-to-business tak uit. Zo voeren we op dit moment vergaande gesprekken binnen inflight catering.”


Cowspiracy

Vegan Masters is een plantaardig convenience food concept opgericht door Danny Galiart en Kirsten Gielen. Galiart is al meer dan 30 jaar actief in de pizza industrie. Tien jaar geleden besloot hij vegetariër te worden en in 2018, na het zien van de documentaire Cowspiracy, werd hij veganist. Gedreven door de milieuveranderingen en zijn bezorgdheid over het welzijn van de dieren, heeft Galiart zichzelf en verschillende vegan chefs uitgedaagd om de lekkerste en gemakkelijkste veganistische gerechten, snacks en desserts mogelijk te maken. Dit was de start van Vegan Master eind 2019. Het bedrijf bestaat uit vier distributie-stromingen: ready to heat, ready to eat, grab & go vending machines en retail.


Комментарии


Banner Vegan Business (2).png
adv banner 240x400.jpg
bottom of page