top of page

'Al ruim 2.400 handtekeningen voor Petitie NVV'

De Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV) is donderdag 10 september een online petitie gestart om plantaardige maaltijden bij ziekenhuizen, zorghuizen en onderwijsinstellingen standaard aan te bieden. Inmiddels zijn er al meer dan 2.400 handtekeningen verzameld. Dat zegt Brenda Waldekker, communicatiemedewerker NVV, desgevraagd tegen Vegan Business.

"De eerste dag dat de petitie online stond, hadden we al meer dan 1.000 handtekeningen", laat Waldekker weten. "De teller staat inmiddels op ruim 2.400. We merken aan de reacties dat het onderwerp erg leeft onder veganisten. Het gaat hier om een basisrecht waar nu in veel gevallen niet aan voldaan kan worden." Steeds meer instanties, diëtisten en onderzoekers onderschrijven de gezondheidsvoordelen van plantaardige voeding.

'Het niet aanbieden van veganistische maaltijden is in strijd met de democratische beginselen en grondrechten'

Het gebrek aan plantaardige maaltijden is dus niet alleen een probleem voor veganisten, maar ook voor mensen die het belangrijk vinden dat ze gezond eten. Volgens de NVV is het niet aanbieden van veganistische maaltijden in strijd met de democratische beginselen en grondrechten. Daarom verzoekt de NVV het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap er voor te zorgen dat er in alle (semi-) overheidsinstellingen waar eten wordt aangeboden of verkocht plantaardige maaltijdopties beschikbaar komen. De NVV denkt hierbij aan onder andere overheidsgebouwen, onderwijsinstellingen van openbaar lager en voortgezet onderwijs, tot en met universitair onderwijs, en alle publieke zorginstellingen.


De NVV is opgericht in 1979. De ledenvereniging behartigt de belangen van haar ruim 4.000 leden en de naar schatting 150.000 veganisten in Nederland. Daarnaast zet de NVV zich in voor de promotie van veganisme met campagnes zoals de VeganChallenge, Vegan Wiki en Melk, je kan zonder!.


Klik hier om naar de petitie te gaan.Comments


Banner Vegan Business (2).png
adv banner 240x400.jpg
bottom of page