top of page

Albert Heijn breidt vega(n) assortiment fors uit

Albert Heijn breidt met 50 nieuwe eigen producten haar vega(n) assortiment fors uit. Zo introduceert de grootste supermarktketen van Nederland vegan kibbeling en vegan spareribs. Met ruim 160 vega(n) producten in totaal heeft AH nu het grootste vega(n) assortiment van alle supermarkten. Van dit aanbod is meer dan 60% vegan.

De laatste vier jaar steeg de verkoop van vleesvervangers met 50%. Albert Heijn speelt daar slim op in. "Klanten kiezen steeds vaker op een of meerdere dagen voor een alternatief voor vlees of vis", vertelt Constantijn Ninck Blok, directeur Vers van Albert Heijn. "Daarom is het voor ons vanzelfsprekend om een uitgebreid assortiment vega(n) te hebben. Wij introduceren nu vegan kibbeling, vegan spareribs, en burgers en worstjes op basis van zeewier. We maken het kiezen voor vega(n) en plantaardig eten makkelijk door deze producten meer aandacht te geven, bijvoorbeeld door recepten in Allerhande en in onze app. En dan is het schap ook nog eens 50% uitgebreid."


Clubouse

In het kader van de Nationale Week Zonder Vlees (8 tot en met 14 maart) organiseert Albert Heijn op woensdag 10 maart om 17:00 uur een gesprek over vega(n) eten in een speciale Room op het nieuwe social media platform Clubhouse. Hierbij gaan experts van AH met een aantal externe gasten in gesprek over vegetarisch en veganistisch eten. Is vega(n) belangrijk in ons eetpatroon? En waarom is er altijd zo'n polemiek rondom vega(n). Ook worden de laatste (product) ontwikkelingen op het gebied van vega(n) besproken.


Comments


Banner Vegan Business (2).png
adv banner 240x400.jpg
bottom of page