top of page

Allereerste vegan koksopleiding van Nederland gestart

Gilde Bedrijfsopleidingen start vandaag in Venlo met 'Vegan Chef', de allereerste veganistische koksopleiding van Nederland. De opleiding wordt verzorgd door Gilde Food & Hospitality College, in samenwerking met VIP Health & Nutrition, het in Haarlem gevestigde instituut voor volwassenonderwijs.

“Er is enorm veel vraag naar koks die plantaardige gerechten kunnen bereiden”, aldus Femke van den Heuvel, oprichter van VIP Health & Nutrition. “In deze opleiding behandelen we de nieuwste technieken, zoals het verdiepen van smaken, het werken met fermentatie, het destilleren van aroma’s, het emulgeren met louter plantaardige producten, het toevoegen van plantaardige umami en het creëren van nieuwe texturen met groentes. Er zijn zoveel mooie mogelijkheden met groentes, kruiden en granen. Ik vind het heel belangrijk dat er nu aandacht is voor de fantastische mogelijkheden van de plantaardige keuken door de professionals. Hierdoor kunnen we de kwaliteit verbeteren en het aanbod vergroten, zodat vegan een onderdeel wordt van de bestaande keuken. Net zoals dat bij vegetarisch is gebeurd!”


De opleiding 'Vegan Chef' is er voor professionele koks die minimaal mbo niveau 3 hebben afgerond. De opleiding bestaat uit twee leergangen (facultatief). Iedere leergang duurt drie maanden. Het lesgeld bedraagt €1.100,- per persoon per leergang.

Commenti


Banner Vegan Business (2).png
adv banner 240x400.jpg
bottom of page