top of page

Botanische kapper Wildgroei opent op 14 september

Op maandag 14 september opent Wildgroei in Utrecht haar deuren. Een botanische kapper, 100% plantaardig en waar mogelijk lokaal en circulair. “Een kleine oase waar twee ambachten samenkomen: knippen en destilleren”, vertelt eigenaar Carolien de Buck aan Vegan Business.

In haar zoektocht naar een duurzaam en veganistisch merk ontstond voor De Buck de vraag waarom alles van zo ver moet komen? “Waarom biedt onze eigen natuur niet voldoende? Is dat echt zo? Of zijn we gaandeweg gaan geloven dat wat van ver komt per definitie beter is? Na een tweejarige opleiding Kruidengeneeskunde werd duidelijk dat ook in onze eigen natuur nog voldoende te ontdekken valt. Wildgroei werd geboren, vanuit liefde voor die achtertuin. Het liefst haal en oogst ik alles zelf, op de fiets. Om de voetafdruk klein te houden, maar ook omdat ik geloof dat wat om ons heen groeit past bij wie we zijn. We groeien en bloeien tenslotte in hetzelfde klimaat."


De plantenwereld

De Buck ziet het als haar verantwoordelijkheid om andere mensen en onze planeet met respect te behandelen. "Respect begint bij kennis", legt zij uit. "Onbekend maakt nu eenmaal onbemind. Tijd dus om onze natuur weer opnieuw te leren kennen en omarmen. Dankzij het veganisme ben ik me steeds meer gaan verdiepen in de plantenwereld. Naast dat ik de afgelopen twee jaar ontdekte dat lokale planten een veel grotere rol kunnen spelen in onze huid- en haarverzorging, merkte ik ook dat er in de kapperswereld nog een mooie slag te maken valt. Bij Wildgroei vind je straks uitsluitend 100% plantaardige producten, alles is proefdiervrij en vegan, van shampoo's en conditioners tot borstels, van de bekleding op stoelen tot de melk in je koffie. Over alles is nagedacht. Gewoon, omdat het niet meer anders kan.”

‘Ik merkte dat er in de kapperswereld nog een mooie slag te maken valt’

Bij Wildgroei kunnen consumenten vanaf volgende maand, in kleine seizoensgebonden oplages, zelf ervaren wat de achtertuin te bieden heeft. “Met behulp van koperen ketels wordt het mooiste en wildste uit bloesem, naalden, zaden en kruiden gehaald. Wat overblijft, is een krachtig botanisch extract met een veelheid aan inhoudsstoffen die verzorgend werken voor huid en haar. Aanvullend werkt Wildgroei met de plantaardige producten van het Engelse cultmerk Haeckels, die zeewier uit de Noordzee als basis gebruikt voor haar producten.”

Banner Vegan Business (2).png
adv banner 240x400.jpg
bottom of page