top of page

Brandplant introduceert VFC in de Benelux

Voor de uitrol van haar producten in Nederland en België is Vegan Fried Chick*n (VFC) een samenwerking aangegaan met Brandplant. In het Verenigd Koninkrijk is het activistische merk een half jaar na de start razend populair. "Soms ontmoet een distributeur een merk en voelt daar gewoon de energie van", zegt Gertjan Kruijk, salesmanager bij Brandplant.

"Adam Lyons en Matthew Glover (VFC-oprichters en tevens de bedenkers van de populaire jaarlijkse Veguanary-challenge, red.) hebben een fantastisch smakend product gecreëerd met een oprecht doel. Vegan Fried Chick*n (VFC) verovert de UK en past uitstekend bij de persoonlijke en bedrijfswaarden van Brandplant. Gezien de enorme fanbase in het Verenigd Koninkrijk, de foodservice- en retailpartners waarmee ze samenwerken, en na een ontmoeting met het VFC-team, wist Brandplant dat het nodig was om het merk naar de Benelux te brengen."

'Er is een constante vraag van consumenten uit de Benelux sinds we voor het eerst in het VK zijn gelanceerd'

VFC is vanaf vandaag verkrijgbaar in retaillocaties in de Benelux. In eerste instantie zal VFC beschikbaar zijn in Vegan Fresco, Vegabond, V-Markt, Veggie 4 U en Jumbo supermarkten, voordat het verder wordt uitgerold. Later deze maand komen er vijftien foodservicelocaties aan boord via Brandplants groothandelspartners. "Er is een constante vraag van consumenten uit de Benelux sinds we voor het eerst in het VK zijn gelanceerd", vertelt Stewart McGuckin, salesdirector bij VFC. "Het team van Brandplant heeft ons enthousiast gemaakt. Ze begrijpen niet alleen onze missie en waarden, ze delen ze ook volledig. Dit maakt hen de ideale partner voor VFC en we zijn verheugd om te zien wat we samen kunnen bereiken.”


Comments


Banner Vegan Business (2).png
adv banner 240x400.jpg
bottom of page