top of page

Braziliaanse vleesgigant neemt Vivera over voor 341 miljoen euro

Het Braziliaanse JBS, de grooste vleesproducent ter wereld, heeft het Nederlandse Vivera overgenomen voor 341 miljoen euro, inclusief de drie fabrieken en het R&D centrum. “Deze overname is een belangrijke stap om ons wereldwijde platform voor plantaardige eiwitten te versterken", aldus Gilberto Tomazoni, Global CEO van JBS.

“Vivera zal JBS een sterke positie geven in de plant-based sector, met technologische kennis en capaciteit voor innovatie.” Willem van Weede, CEO van Vivera, vult aan: “Door onze krachten te bundelen met JBS hebben we toegang tot aanzienlijk meer resources en mogelijkheden om ons huidige sterke groeitraject en de uitbreiding van het merk Vivera verder te versnellen.” Vivera blijft naar eigen zeggen haar ondernemende spirit houden in een zo veel mogelijk zelfstandig bedrijf met behoud van het huidige management- en directieteam. Vivera ontwikkelt en produceert een breed assortiment innovatieve plantaardige vleesvervangende producten voor grote retailers in meer dan 25 landen in Europa, met relevante marktaandelen in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Vivera bestaat uit drie fabrieken en een R&D centrum in Nederland. De overname van Vivera versterkt het wereldwijde platform voor plantaardige producten van JBS. De consumptietrend in deze categorie is er een van constante groei op de wereldmarkten.


Pionier

De overname voegt aan het portfolio van JBS een merk toe dat goed ingeburgerd is in de voorkeur van de consument. Hierdoor wordt de focus van JBS op producten met toegevoegde waarde versterkt. Vivera, momenteel het grootste onafhankelijke plantaardige bedrijf in Europa, zal zich aansluiten bij andere JBS merken zoals Seara Incrível, een marktleider in plantaardige hamburgers en Planterra OZO in de Verenigde Staten. Vivera is een pionier in de ontwikkeling van vegetarische en plantaardige maaltijdcomponenten sinds 1990. Het bedrijf met bijna 400 medewerkers met hoofdkantoor en vier productievestigingen in Nederland is sindsdien uitgegroeid tot één van de drie grootste producenten in Europa. Vivera heeft een assortiment van meer dan 50 producten, die verkrijgbaar zijn in bijna 30.000 supermarkten in 25 Europese landen.

Comments


Banner Vegan Business (2).png
adv banner 240x400.jpg
bottom of page