top of page

David Velthuis fietst voor Plenty Food

David Velthuis heeft met een fietstocht van meer dan 1.000 km van Polen naar Nederland een bedrag van € 1.171,70 opgehaald voor Stichting Plenty Food. Eind vorig jaar kocht David een instapmodel wielrenfiets en na het zien van de Netflix-documentaire The Game Changers besloot hij veganist te worden.

Sinds dat moment is David bewuster bezig met voeding en veganisme. Hij voelt zich gezonder dan ooit tevoren. Met het vooruitzicht van een stage in het Poolse Łódź, zei een kennis dollend: ‘Waarom ga je niet op de fiets?’. Dit idee sprak David wel aan. “En als je dan toch zo’n giga fietstocht onderneemt, waarom dan niet meteen geld ophalen voor een goed doel, dacht David”, vertelt Jeroen Koedam namens Plenty Food. “Hij heeft een sterk geloof dat de mensheid altijd goed wil doen en wilde dan zelf ook zijn steentje hier aan bijdragen. Zo begonnen de banden te rollen en na een tijdje rondkijken op geef.nl vond David een goed doel om aan zijn fietstocht te koppelen: Plenty Food. Na overleg met zijn ouders is besloten dat de terugreis op de fiets gedaan kon worden. Na een reis van meer dan 1.000 kilometer met een rustdag in Poznan, Berlijn en Hannover arriveerde hij na elf dagen in Haaksbergen. Makkelijk was het niet: hij moest over drukke autowegen, gravel-, zand- en bospaden en dat allemaal op de fiets. De actie heeft uiteindelijk € 1.171,70 opgeleverd.”

‘Hij heeft een sterk geloof dat de mensheid altijd goed wil doen en wilde dan zelf ook zijn steentje hier aan bijdragen’

Plenty Food ondersteunt plantaardige voedselprojecten in ontwikkelingslanden en werkt daarbij samen met lokale partners om te zorgen voor voedselzekerheid in de regio's. Zo worden er fruitbomen aangeplant bij gezinnen en scholen en wordt er geholpen met het realiseren van moestuinen. “Plenty Food heeft duurzaamheid en dierenwelzijn hoog in het vaandel staan en kiest daarom geen projecten met dieren te ondersteunen, maar alleen voedselprojecten die biologisch telen of met permacultuur.”

Meer informatie: www.plentyfood.nl.

Banner Vegan Business (2).png
adv banner 240x400.jpg
bottom of page