top of page

Douglas verwijdert nertsenwimpers uit Nederlands assortiment

De Nederlandse vestigingen van Douglas verkopen per direct alleen nog valse wimpers die geschikt zijn voor veganisten. Dat zegt Minouche Groen, Brand Activation Manager bij Parfumerie Douglas Nederland, tegenover Vegan Business.

“Zoals reeds bevestigd aan PETA, heeft Douglas besloten geen kunstwimpers meer te verkopen waar nertsenbont in verwerkt is”, vertelt Groen. “In Nederland zijn deze kunstwimpers reeds uit het assortiment verwijderd.”

Recent zei Mimi Bekhechi, campagneadviseur van PETA: “Wat wreedheid betreft, is er geen verschil tussen nertsenwimpers en een bontjas. PETA dringt er bij andere detailhandelaren op aan om het medelevende voorbeeld van Douglas te volgen en te weigeren om een industrie te steunen die nertsen kwelt voor schoonheid."

'In Nederland zijn deze kunstwimpers reeds uit het assortiment verwijderd'

Bont dat wordt gebruikt voor valse wimpers is afkomstig van pelsdierhouderijen waar gestreste nertsen panisch ijsberen en eindeloos rondjes draaien in krappe draadkooien. Veel dieren hebben volgens PETA infecties of gebroken of misvormde poten. Nertsen zijn gevoelige, intelligente dieren die enorm lijden in gevangenschap. Douglas is een internationale retailketen met meer dan 2.400 vestigingen en een snel groeiend aantal online shops in 24 Europese landen. Douglas heeft een uitgebreid assortiment, bestaande uit zo'n 50.000 producten van ruim 650 verschillende merken op het gebied van parfumerie, decoratieve cosmetica en huidverzorging, evenals voedingssupplementen en accessoires.


Davina Michelle

Douglas is niet de enige partij die dierlijke nepwimpers in de ban doet. Het nieuwe bedrijf BISOU Lashes uit Hengelo verkoopt uitsluitend 100% vegan en cruelty free nepwimpers. "Veel wimperextensies worden gemaakt van nertsenharen, daar zijn wij absoluut tegen", laat Dewi Tibben, die BISOU Lashes samen oprichtte met Sophie Kroeze, deze week weten in een interview met Tubantia. De nepwimpers van BISOU Lashes hebben inmiddels een droomstart gemaakt, aangezien niemand minder dan zangeres Davina Michelle het product al draagt.
Commentaires


Banner Vegan Business (2).png
adv banner 240x400.jpg
bottom of page