top of page

Duurzaamheidsprogramma voor de onafhankelijke muzieksector gelanceerd

Branchevereniging IMPALA lanceert een duurzaamheidsprogramma om de Europese onafhankelijke muzieksector te helpen verduurzamen. Dat schrijft entertainmentvakblad Entertainment Business vandaag.

Het pakket bestaat uit een klimaatcharter, algemene doelstellingen en vrijwillige tools voor leden. De ambitie van IMPALA is om te streven naar een klimaatpositief lidmaatschap in 2030. Deze doelstellingen worden niet opgelegd, maar zijn op vrijwillige basis. IMPALA-leden worden hierbij begeleid en krijgen trainingen om de klimaatdoelstellingen te behalen. In de IMPALA klimaatcharter (zie de foto hieronder) zijn vijftien punten vastgelegd. In Nederland zal STOMP de doelstellingen verder uitrollen en verduidelijken. STOMP (Stichting Onafhankelijke Muziekproducenten) is het independent platform van de NVPI en dé koepelorganisatie voor independent platenmaatschappijen in Nederland. IMPALA’s duurzaamheidspakket werd samengesteld door een taskforce geïnitieerd door Horst Weidenmüller van !K7 en Alison Tickell (Julie’s Bicycle), Onder de leden van de taskforce bevinden zich onder anderen Will Hutton (Beggars Group) en Peter Quicke (Ninja Tune).

'Onze uiteindelijke ambitie is om CO2-positief te zijn in plaats van alleen neutraal'

Horst Weidenmüller: “Het programma van IMPALA betekent dat we vooruit kunnen plannen, echte duurzaamheidsopties kunnen bieden aan artiesten en flexibele tools kunnen ontwikkelen voor onze leden. Vroegtijdig handelen is niet alleen een klimaatkwestie, het vermijdt uitwassen en CO2-belastingen. Geloofwaardigheid is belangrijk, dus we nemen de supply chain mee. Onze uiteindelijke ambitie is om CO2-positief te zijn in plaats van alleen neutraal. Op deze manier onderscheiden we ons.”


Banner Vegan Business (2).png
adv banner 240x400.jpg
bottom of page