top of page

Ecowings lanceert nieuwe collectie

Ecowings heeft een nieuwe collectie gelanceerd. Volgens Angela Rooijmans, manager Europa bij Ecowings, heeft de duurzame tassenproducent hiermee een nieuwe stap gezet in het upcyclen van afval. "Onze nieuwe Wings-collectie kenmerkt zich door nóg meer hergebruik van materialen", zegt Rooijmans in gesprek met Vegan Business.

"Niet alleen wordt gebruik gemaakt van upcyclede binnenbanden en afgedankte autogordels, ook al het ondersteunend materiaal is van gerecyclede petflessen (Rpet) en zelfs de ritsen zijn van gerecycled plastic. Bij de productie worden absoluut geen dierlijke materialen gebruikt." Elke tas in de Wings-collectie heeft de naam van een vogel. Ecowings wil hiermee de betrokkenheid met de natuur en de dieren benadrukken. Nieuw in de collectie is een heuptasje, oftewel fanny pack. "Een fanny pack is een kleine tas, dus het heeft dan ook de naam van een kleine vogel gekregen: de Click Kiwi." Ecowings heeft waar dat nog kon verbeteringen aangebracht. Een belangrijke kwaliteitsverbetering is dat de ritsen in de nieuwe collectie 100% waterdicht zijn. "Je kunt dus rustig met je Wings-rugzak door de regen fietsen zonder dat je bang hoeft te zijn dat je computer nat wordt. Wat betreft kleuren is er ook wat veranderd. De meest gewenste kleuren waren zwart en oranje, dus die blijven er sowieso in. Er is nu ook een mosgroene versie van de rugzak. En in de toekomst zullen er meer aarde-kleuren komen."

(Kerst)cadeau voor werknemers of relaties

Steeds meer bedrijven geven hun werknemers en relaties iets duurzaams. Iets unieks dat niemand anders heeft en waar je ook echt iets aan hebt. En iets dat bijdraagt aan een betere wereld. Ecowings brengt die eigenschappen samen in de nieuwe Wings tassen en accessoires. Wings zijn bij uitstek geschikt als (kerst)cadeau voor werknemers of relaties. "Elke binnenband is immers uniek. Daarnaast is het ook mogelijk om de producten te voorzien van een eigen logo. Zo geef je iets bijzonders en van blijvende waarde. Hiermee benadrukken bedrijven bovendien dat zij maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk vinden." Het in 2011 in India opgerichte Ecowings draagt het Peta-approved keurmerk.


Comments


Banner Vegan Business (2).png
adv banner 240x400.jpg
bottom of page