top of page

Eerste Nederlandse vegan huidverzorgingsmerk op basis van rooibos gelanceerd

Dore Rooibos Cosmetics creëert als eerste Nederlandse huidverzorgingsmerk 100% vegan huidverzorgingsproducten op basis van Zuid-Afrikaanse rooibos. Vanwege zijn krachtige antioxidantenwerking wordt de rooibosplant al eeuwen lang gebruikt door de Zuid-Afrikaanse bevolking.

De natuurlijke antioxidanten van de plant helpen bij het herstel van de huid en hebben een verzachtende en verzorgende werking. Samen met de andere zorgvuldig geselecteerde ingrediënten zorgt de rooibos voor een heerlijk zachte huid, een gevoel dat Dore iedere vrouw gunt. Voor eigenaren Peter en Sachiko van Veen is het ooit begonnen met een reis naar Zuid-Afrika. Hier ontdekten zij ook de rooibosplant, die in de vrije natuur alleen in het Cedergebergte te vinden is. Het was de start van een reis die zou leiden tot het merk Dore Rooibos Cosmetics. In de afgelopen jaren zijn de producten zorgvuldig ontwikkeld, waarbij de eeuwenoude kennis uit Zuid-Afrika wordt gecombineerd met hedendaags onderzoek in een Nederlands laboratorium.

'Met onze liefde voor natuur en dieren is het een no-brainer dat onze producten 100% vegan en dierproefvrij zijn'

“Voor de ontwikkeling van onze productformules hebben we een aantal absolute musts", zegt Sachiko van Veen. "Allereerst een zo hoog mogelijke concentratie groen rooibos extract, zodat elk product los van elkaar een optimale antioxidanten werking biedt voor de huid. Daarnaast is het belangrijk dat de synergie tussen alle ingrediënten écht bijdraagt aan het verzorgen en verzachten van de huid. Met onze liefde voor natuur en dieren is het tot slot een no-brainer dat onze producten 100% vegan en dierproefvrij zijn.” De huidverzorgingsproducten van Dore zijn exclusief te koop via de site van het bedrijf. Het assortiment van Dore Rooibos Cosmetics bestaat op dit moment uit de Rooibos Deep Clean Face Wash (200ml/ €15,95), de Rooibos Soothing Face Toner (200ml/ €15,95) en de Rooibos Nourishing Face Cream (75ml/ €26,95).

Comments


Banner Vegan Business (2).png
adv banner 240x400.jpg
bottom of page