top of page

Epicurieus: ‘Er mag af en toe best gezondigd worden’

“Toen we begin 2018 met onze bakkerij startten, merkten we dat het plantaardige aanbod in de reguliere horeca/bakkerswereld erg achterbleef”, vertelt mede-eigenaar Morgane Bélibel van de veganistische banketbakkerij Epicurieus uit Den Haag, tegenover Vegan Business.

“Er zijn veel misvattingen over wat plantaardig eten precies is en wat het lekker kan maken! Waar we echt van overtuigd waren: Niet elke veganist wil per se een suiker- en glutenvrije, zoete lekkernij. Er mag naar onze mening best wel af en toe worden gezondigd! En dat gedachtegoed werd eigenlijk de basis voor onze productontwikkeling. De uitdaging voor ons was vooral om eieren te vervangen, zonder compromissen te hoeven sluiten wat de textuur en smaak van het eindproduct betreft.”


Bezorging

Epicurieus wordt gerund door broer en zus Adam en Morgane Bélibel. Zij hebben geen fysieke winkel en richten zich met name op b2b zakelijke relaties en leveren aan de horeca binnen Den Haag, Rotterdam en Leiden. “We zijn van start gegaan met landelijke leveringen, omdat we een koeriersdienst hebben gevonden, die ons hierbij kan helpen.” Binnenkort volgt volgens Bélibel bezorging in onder andere Arnhem, Tilburg, Gouda en Hilversum. Epicurieus is regelmatig op marktdagen te vinden van onder andere Rotterdamse Oogst en heeft een unieke samenwerking met quench, distributeur van biologische en natuurlijke dranken.

Banner Vegan Business (2).png
adv banner 240x400.jpg
bottom of page