top of page

'Er is veel geproefd en ook echt op technieken ingegaan'

De eerste dag van de enige veganistische koksopleiding van Nederland, maandag 15 november 2021 in Venlo, was volgens Femke van den Heuvel 'leuk en leerzaam'. "Er is veel geproefd en ook echt op technieken ingegaan", vertelt zij desgevraagd aan Vegan Business.

Van den Heuvel vertelt verder: "We hadden oorspronkelijk vijftien aanmeldingen. Helaas hebben een paar mensen het door covid uitgesteld. We hebben nu een leuke groep van tien personen. Het zijn chefs met heel veel verschillende achtergronden van een fine dining/ sterrenzaak en freelancers tot pannenkoekenhuis. De algemene ervaring is dat de vraag naar plantaardige maaltijden groeit bij restaurants, samen met de trend naar gezondere voeding. dat was de voornaamste reden voor de chefs om zich op te geven. Ook het besef dat ze met een aanvulling van plantaardig op de kaart een nieuwe doelgroep kunnen aanboren die vaak ook weer familie en vrienden meeneemt. De mensen waren enthousiast!"

'De algemene ervaring is dat de vraag naar plantaardige maaltijden groeit bij restaurants...'

De opleiding 'Vegan Chef' van Gilde Bedrijfsopleidingen is de allereerste veganistische koksopleiding van Nederland. De opleiding wordt verzorgd door Gilde Food & Hospitality College, in samenwerking met VIP Health & Nutrition, het in Haarlem gevestigde instituut voor volwassenonderwijs. De opleiding is er voor professionele koks die minimaal mbo niveau 3 hebben afgerond. De opleiding bestaat uit twee leergangen (facultatief). Iedere leergang duurt drie maanden. Het lesgeld bedraagt €1.100,- per persoon per leergang.

Comments


Banner Vegan Business (2).png
adv banner 240x400.jpg
bottom of page