top of page

FUL Foods introduceert nieuwe superfood drink van spirulina

FUL Foods van de jonge ondernemers Julia Streuli, Sara Guaglio en Cristina Prat Taranilla heeft een veelzijdige superfood drink op de markt gebracht onder de naam FUL Revive. Met behulp van voedingstechnologen van Wageningen Universiteit ontwikkelde het drietal een natuurlijk proces om spirulina van de onaangename smaak en geur te ontdoen.

De samenwerking tussen FUL Foods en Wageningen Universiteit resulteerde in een nieuw ingrediënt FUL, dat ze nu eerst hebben verwerkt in een verfrissende drank met een kenmerkende blauwgroene kleur. “Het heeft mondgevoel en de smaak van een frisdrank", zegt Streuli. "Zonder de loze calorieën, cafeïne of toegevoegde suikers en mét alle gezondheidsvoordelen van het vruchtensap en FUL superfood.” FUL Revive is online verkrijgbaar in de smaken lime-mint en lemon-ginger. Zonder toegevoegde suikers of kunstmatige geur- of smaakstoffen. 25 kcal per fles (275ml). Spirulina en andere microalgen bestaan al miljarden jaren en hebben alles in zich om het voedsel van de toekomst te worden. Ze gaan de opwarming van de aarde proactief tegen door CO2 op efficiënte wijze om te zetten in zuurstof. En met hun rijke mix aan antioxidanten, eiwitten, vitaminen en mineralen behoren ze tot de krachtigste voedingsbronnen op aarde. In potentie, want door de visachtige geur en overheersende vieze smaak zijn microalgen geen geliefd ingrediënt in onze dagelijkse voeding.

'Wat we dagelijks eten en drinken doet ertoe'

FUL Foods ontsluit al het goede van de superalg spirulina in een verfrissende dorstlesser met een mediterraan blauwe kleur. FUL Revive is lekker, gezond én goed voor de planeet. Ideaal voor de bewuste consument die op zoek is naar klimaatpositieve producten die onze natuurlijke ecosystemen niet belasten maar juist versterken. Als het aan de oprichters van FUL Foods ligt, volgen er snel meer producten op basis van spirulina en andere microalgen. “Wat we dagelijks eten en drinken doet ertoe”, aldus Streuli. “Ons huidige voedselsysteem is medeverantwoordelijk voor de opwarming van de aarde en degradatie van natuurlijke ecosystemen. Dit moet en kan anders. Door microalgen te ontsluiten als volwaardige eiwit- en voedingsbron helpen wij het tij te keren, zonder concessies te doen op smaak en gemak.”


Comentarios


Banner Vegan Business (2).png
adv banner 240x400.jpg
bottom of page