Good Chef verkoopt ruim 10.000 maaltijden in opstartjaar

De eind vorig jaar opgestarte startup Good Chef heeft in het eerste jaar meer dan 10.000 maaltijden verkocht. Om verder te kunnen groeien, is oprichter Rutger Anema nu een crowdfundingcampagne gestart. Tegen Vegan Business zegt Anema: “Met het geld uit onze crowdfundingcampagne willen we de volgende stap zetten en dit gebruiken om nog meer mensen te laten zien en ervaren hoe lekker plantaardig kan zijn, een dagje zonder vlees wordt nu echt heel leuk en makkelijk."

Vanwege de snelle opwarming van de aarde, komen steeds meer mensen tot het inzicht dat minder vlees eten nodig is, maar onze eetgewoontes aanpassen is nog niet zo gemakkelijk. Waarom het Anema wel bij een grote groep gelukt is, ligt volgens de ondernemer vooral aan dat hij dagelijkse gezonde maaltijden laat bereiden door chefs, die plantaardig zijn én van restaurantkwaliteit. “Op deze manier maken we plantaardig eten dus super laagdrempelig. En niet onbelangrijk: klanten komen vaak terug indien ze het eenmaal een keer geproefd hebben, dus met de smaak zit het ook goed.”, aldus Anema. Door de gerechten in te vriezen, blijven smaak, structuur en voedingsstoffen behouden, de prijs laag en wordt food waste tegengegaan. Het doel is om nog meer huishoudens te stimuleren om over te gaan op plantaardig eten. Naast de online verkoop via de eigen website lopen er ook gesprekken met diverse supermarkten en flitsbezorgdiensten om de maaltijden in het assortiment op te nemen. Om de groei mogelijk te maken, is Anema een crowdfunding gestart via CrowdAboutNow: “We staan in de startblokken om de volgende stap te maken. Door mee te investeren deel je niet alleen mee in het succes van Good Chef, maar bouw je ook mee aan een gezondere planeet.” Anema’s ambities zijn wat dat betreft groot: Samen met zijn klanten wil hij zo groeien naar een klimaat positief bedrijf en heeft het als doel om dit jaar een B-corp te worden. Investeren kan tot 11 februari 2022.

adv banner 240x400.jpg
Vegan Business_1.jpeg