top of page

Grootste vegan supermarkt van Nederland opent 1 mei in Arnhem

Vmarkt opent in het centrum van Arnhem op zaterdag 1 mei naar eigen zeggen de grootste vegan supermarkt van Nederland. Volgens eigenaar Natascha de Rooij heeft de winkel op het Brouwersplein 27 in Arnhem een oppervlakte van ruim 300 m2. Het is de tweede Vmarkt-vestiging die De Rooij opent in drie maanden tijd.

"Het is een circus geweest om bijna volledig zelfstandig twee winkels binnen drie maanden te openen", zegt De Rooij, "maar als je een droom hebt, kun je niets anders doen dan er voor gaan." De eerste - een wat kleinere winkel - werd geopend in Utrecht op 27 februari. Op termijn wil De Rooij ook in Utrecht een grotere winkel openen. ”De focus ligt allereerst op het blij maken van klanten in beide winkels en het totaal vernieuwen van de webshop, want die loopt een beetje achter." Het assortiment van Vmarkt Arnhem bestaat uit 2.500 producten. De winkel draait volgens De Rooij echter niet alleen om verkopen. "Het gaat er ook om de klant producten en informatie aan te bieden om het leven zoveel mogelijk te vieren. Om klanten te informeren over hoe ze kunnen overstappen op veganisme werkt de winkel zoveel mogelijk samen met makers van heerlijke producten."


Proefpodium

Direct aan het begin van de supermarkt in Arnhem komt een proefpodium. "Hier kun je proeven hoe geweldig veganistisch eten is. De eerste maand zijn er elk weekend drie tot vijf uitstekende producten om uit te proberen. Ook kunnen klanten deelnemen aan wedstrijden om prijzen te winnen. Om alles volledig coronaproof af te handelen, zal er een maximum aantal klanten op het podium toegelaten worden. Het eerste weekend begint met medewerking van partijen als The Dutch Weed Burger, Bertyn en Watson's Food. Een deel van het proefpodium wordt omgetoverd tot lunchroom, zodra de overheid het weer toestaat. “Er is geen betere manier om mensen kennis te laten maken met de vele smaken en texturen van veganistisch eten dan door het gewoon aan hen te presenteren. Bovendien vind ik het prettig dat mensen zich mengen en met elkaar kunne praten, iets wat de meeste mensen nu missen en dat gevoel zullen we zo snel mogelijk weer terug krijgen."

Opmerkingen


Banner Vegan Business (2).png
adv banner 240x400.jpg
bottom of page