Huls introduceert 100% plantaardige droge worst bij PLUS
Huls heeft als eerste producent in Nederland van twee populaire droge worsten 100% plantaardige varianten ontwikkeld. "Momenteel is deze vega droge worst alleen verkrijgbaar bij alle supermarkten van PLUS", zegt Emmy ter Brugge, product- en brandmanager Huls, tegenover Vegan Business. "We zijn druk bezig om deze distributie uit te breiden bij andere retailers."

De vega sticks worden gemaakt op basis van soja-eiwit en groenten en zijn verkrijgbaar in de smaken Chorizo en Mediterraans. De Chorizo-variant heeft een licht pittige smaak; de Mediterraanse variant is iets zoeter. De producten bevatten geen dierlijke eiwitten. Ter Brugge: "Een heerlijke aanvulling op je borrelplank óf handig en lekker als snack voor onderweg."
'We zijn druk bezig om deze distributie uit te breiden bij andere retailers'
De CAP bedraagt €2,49. Het authentieke familiebedrijf Huls uit Groningen produceert al bijna 100 jaar een uitgebreid assortiment droge worsten.
Huls is onderdeel van Zwanenburg Food Group.
Met 1.800 medewerkers en een omzet van €600,- miljoen behoort Zwanenberg tot de leidende Europese producenten en exporteurs van vleeswaren, vleesconserven, snacks, soepen, sauzen, vegetarische en veganistische producten. Het bedrijf levert aan retail en groothandel onder diverse merknamen.
