top of page

Jumbo voegt vegan wijn en kaas toe aan assortiment

Supermarktketen Jumbo introduceert vandaag twee nieuwe producten in haar luxe kaasschap. Het gaat om Casa del Fermentino, onderdeel van het Italiaanse Euro Company, in de varianten Fijne Kruiden en Bloomy Rind. Ook heeft Jumbo zes biologische wijnen van Neleman aan haar assortiment toegevoegd. In de Jumbo Foodmarkten en Jumbo City winkels staan zelfs acht verschillende wijnen op de wijnafdeling.

De Fermentino producten bestaan slechts uit cashewnoten, water, een snufje zout en plantaardige kruiden. De kracht van de smaak is afkomstig van het fermentatieproces. Fermenteren is een vergistingsproces dat bekend is van alles wat lekker smaakt, denk aan wijn en brood. Dat zorgt voor een uitgesproken, unieke smaak. Het fermentatieproces maakt van iets neutraals een smaakexplosie. Fermentino is daarom een uniek product waarvan je moet leren genieten, net zoals je eerste glas wijn. Alle producten van Casa del Fermentino bevatten 70-95% rauwe noten, water en een snufje zout. Geen gekke toevoegingen, smaakversterkers of andere onuitspreekbare ingrediënten. Wel voedzaam, puur en kwalitatief. Precies zoals je van Italiaanse producten gewend bent. Fermentino is niet vergelijkbaar met kaas, je kan er wel net zo veel van genieten als van kaas. Maar dan op een plantaardige manier die je voedt, met pure ingrediënten zoals de natuur het bedoeld heeft. De producten lenen zich perfect voor genietmomenten zoals een kaasplankje met een goed glas wijn. De CAP van Cashew Fermentino Fijne Kruiden is €3,99 voor een verpakking van 90 gram. De adviesprijs van Cashew Fermentino Bloomy Rind is €4,99 voor een verpakking van 100 gram.


Primeur

Neleman maakt wijnen die 100% biologisch en 100% vegan zijn. Met liefde, met nieuwe technieken, met gevoel voor design én met een boodschap: drink biologische wijn. Want biologische wijnbouw, zonder gif en toevoegingen, levert fantastische wijnen op, jubelende recensies en vooral een mooiere wereld. Neleman is register-wijnhandelaar van de KVNW, de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren. “Jumbo is een onderneming met oog voor duurzaamheid", zegt Derrick Neleman, oprichter van Neleman. "Daarin viel nog wat te winnen in het wijnschap, en specifiek met Spaanse wijnen. Dan kun je niet om ons heen. Er is werk aan de winkel qua verduurzaming van de wijnwereld. Het gaat te langzaam. Zeker in de supermarkten. Daarom is het echt goed nieuws dat onze biologische wijnen nu in alle Jumbo winkels te koop zijn. We maken ze in ons eigen wijnhuis bij Valencia, bio, vegan, geen toevoegingen, puur natuur."

"Jumbo heeft bovendien een primeur met onze wijn: op deze serie van Neleman staat als eerste onze climate footprint vermeld. Met behulp van CarbonCloud onze CO2 uitstoot in het complete productieproces in kaart. Zo monitoren we waar we nog stappen kunnen zetten. Van compenseren - wat we nog steeds blijven doen door bomen planten in het nationaal park Hoces del Cabriel waar onze wijngaarden liggen - naar reduceren en op termijn zelfs CO2-positief worden, dat is onze uitdaging. En we roepen alle stakeholders in de wijnbranche op met ons mee te doen."


De nieuwe serie Neleman wijnen bij Jumbo bestaat uit:

NelemanVerdejo (wit)

NelemanMacabeo Chardonnay (wit)

Neleman Tempranillo rosé

Neleman Cava Brut, Spaanse mousserende wijn

Neleman Tempranillo (rood)

Neleman Garnacha (rood)


De andere twee wijnen die in de Jumbo City winkels en in de Jumbo Foodmarkten liggen zijn de Neleman Signature Chardonnay Verdil (wit) en Neleman Signature Monastrell Tempranillo (rood). Alle wijnen zijn bij Jumbo ook online verkrijgbaar. Prijzen variëren van €5.99 tot €9.95 per fles.

Comments


Banner Vegan Business (2).png
adv banner 240x400.jpg
bottom of page