top of page

Kipster ontwikkelt vegan ei

Op dierendag 2021 hoopt Kipster dat haar 100% plantaardige ei in de schappen van de Nederlandse supermarkt ligt. De kippenboeren van Kipster hebben al meer dan twee jaar in het geheim aan 'VEGGS' gewerkt.

VEGGS is een vloeibare goedje dat bestaat uit tal van ingrediënten, waaronder gist en eiwit van soja. Je kunt er volgens Kipster een uitstekend roerei mee bakken. Om te komen waar het vegan ei nu staat, werkt Kipster samen met voedseltechnologen van TOP BV, studenten van Wageningen Universiteit, topkoks en tal van andere partijen, waaronder Flevo Campus. De volgende stappen zijn: verfijnen, opschalen en het bouwen van een productiefaciliteit, de Vegan Farm.

'Voor VEGGS hoeft geen dier geëxploiteerd te worden'

“In het laboratorium doen we hetzelfde als op onze boerderij", zegt Ruud Zanders medeoprichter van Kipster. "We hebben plantaardige grondstoffen en daar maken we een ei van. Op de boerderij stoppen we die grondstoffen in een kip. In de keuken van het het lab stoppen we het in een ketel. Voor VEGGS hoeft geen dier geëxploiteerd te worden en als het in de toekomst lukt om met veel minder dieren, tot misschien wel geen dieren, in ons voedsel te voorzien dan hebben we met VEGGS toch de mogelijkheid voor een heerlijk roereitje bij het ontbijt.”

Comments


Banner Vegan Business (2).png
adv banner 240x400.jpg
bottom of page