top of page

Koffiecorner Universiteit Twente is ‘zeker 50% vegan’

Het assortiment van de nieuwe koffiecorner op de campus van Universiteit Twente, is voor meer dan de helft vegan. Dat bevestigt Maartje Vugts namens bedrijfscateraar Appèl tegenover Vegan Business. “Het is moeilijk te zeggen, maar het is zeker 50% vegan. Het ligt ook een beetje aan de vraag van de dag.”

“Eén keer per maand hebben we een koffiespecial. Die is altijd plantaardig”, vertelt Vugts verder. “Daarnaast kunnen cappuccino’s en latte’s altijd gemaakt worden met plantaardige melk; soja, kokos, haver of amandel. Er zijn standaard twee vegan belegde broodjes en twee vegan wraps, vegan shortcake, brownie, blondi, panini, vegan tosti op Tosti Tuesday en chia pudding.” De koffiecorner bevindt zich in de nieuwe Technohal van de UT. De Universiteit heeft Appèl gevraagd om de horecavoorziening op deze nieuwe locatie te realiseren.

De doelstelling is om uiteindelijk gebruik te maken van 100% duurzame disposables

“Om tot een zo passend mogelijk assortiment te komen, hebben we eerst goed gekeken naar de doelgroep”, zegt Dave Tabois, rayonmanager bij Appèl. “Zij zijn veel bezig met gezondheid. Daarnaast willen we deze plek bijzonder maken ten opzichte van onze andere koffiecorners op de campus.”

Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt van zowel Universiteit Twente als Appèl. Het verpakkingsmateriaal dat Appèl op dit moment gebruikt is gedeeltelijk duurzaam. De doelstelling is om uiteindelijk gebruik te maken van 100% duurzame disposables. Hiervoor gaan de universiteit en Appèl samenwerken met de lokale afvalverwerker.

Comments


Banner Vegan Business (2).png
adv banner 240x400.jpg
bottom of page