top of page

‘Kurk is uiterst geschikt als leervervanger’

Onlangs lanceerde QURC. haar eerste collectie vegan sneakers. “Ons doel is om aan te tonen dat je niet hoeft in te leveren op stijl, comfort en kwaliteit wanneer leer wordt vervangen door niet-dierlijke materialen”, zegt Thomas Bruinsma tegenover Vegan Business. Bruinsma begon de startup samen met Farbod Sattarian bij Traineeship Ondernemen in september 2019 .

QURC is een sneakermerk waar duurzaamheid en ethisch produceren centraal staan. Het bedrijf produceert handgemaakte sneakers van hoge kwaliteit zonder daar dierlijke materialen voor te gebruiken. “Wij vervangen leer door kurk, een mooi natuurlijk materiaal dat uiterst geschikt is als leervervanger. Er zijn zoveel alternatieven voor leer, maar het lijkt wel alsof er in de schoenenindustrie amper over wordt nagedacht. Er zijn heel veel mooie sneakermerken, maar als je kijkt naar vegan sneakers is het aanbod zeer beperkt. Zeker in het midden-hoge segment. Wij willen wat doen aan het geitenwollensokken-imago dat heerst over vegan fashion. Daarom maken wij simplistische sneakers van hoogstaande kwaliteit, gemaakt van kurk. Onze sneakers worden met de hand gemaakt in Portugal."

‘Wij willen mensen de kans geven om een bewustere keuze te maken’

"Kurk is een volledig natuurlijk product en de cirkel van het verwerkingsproces ervan is rond. Er komen geen chemicaliën aan te pas en het wordt eens in de negen jaar van de boom geschild. Nadat de bomen geschild zijn, nemen zij drie tot vijf keer zoveel CO2 op en negen jaar later kunnen ze weer opnieuw geschild worden. Wij willen met QURC. een movement creëren. Onze sneakers van kurk zijn slechts het begin. De komende jaren zullen verschillende alternatieven voor leer als paddenstoelen uit de grond schieten. Wij willen mensen bewust maken van het feit dat het ook anders kan en hen de kans geven om een bewustere keuze te maken. Zonder daarop in te leveren.”

Comentários


Banner Vegan Business (2).png
adv banner 240x400.jpg
bottom of page