top of page

‘Mijn doel is om een volledig vegan make-up en hair artist te worden’

Lara Larissa Hassing werkt met haar bedrijf ByLaraLarissa als professioneel make-up en hair artist met dierproefvrije producten. “Mijn doel is uiteindelijk om met volledig vegan producten te werken”, zegt zij tegenover Vegan Business.

“Ik leef nu zo’n vijf jaar als veganist. In 2015 zag ik op YouTube steeds meer voorbijkomen over het vegan dieet. Ik ben nooit vegetariër geweest, maar van vlees was ik eigenlijk ook nooit een liefhebber. Op alle YouTube-filmpjes werd gesproken over zoveel meer energie krijgen en je zoveel beter voelen. Alle maaltijden zagen er ook zo heerlijk uit en het leek me zo'n mooie manier om te leven van wat de aarde te bieden heeft. Ik deed nog wat meer research en kwam erachter dat veganisme op meerdere vlakken impact heeft. Ik was helemaal overtuigd en had in één keer de omslag gemaakt."

'In mijn make-up kit heb ik alleen dierproefvrije producten, waarvan de meeste ook vegan zijn'

"Ik ben pas vier jaar bezig met visagie en daar wilde ik het ook meteen op aanpassen. Hier heb ik eerst nog een opleiding voor gevolgd. Veel opleidingen werkten met merken die op dieren zijn getest en daar heb ik heel streng naar gekeken en dus niet voor gekozen. In mijn make-up kit heb ik alleen dierproefvrije producten, waarvan de meeste ook vegan zijn. Het was voor mij niet mogelijk om met een vegan make-up kit te starten, maar wil vanuit duurzaam oogpunt wel eerst deze producten opmaken. Het zou heel fijn zijn als ik mijn levensstijl met mijn werk zou kunnen samenvoegen. Mijn doel is om uiteindelijk een volledig vegan make-up en hair artist te worden. Ik werk met name samen met sustainable merken en designers. Vaak zijn de mensen daarachter dan ook veganist. Het is altijd fijn om samen te werken met mensen die dezelfde levensstijl hebben.”

Comentarios


Banner Vegan Business (2).png
adv banner 240x400.jpg
bottom of page