top of page

Mr. & Mrs. Watson gaat samenwerking aan met Zuivelhoeve

Het Amsterdamse vegan foodmerk Mr. & Mrs. Watson is een samenwerking aangegaan met de Nederlandse kaasspecialist Zuivelhoeve. Een selectie van de plantaardige kaasvervangers van Mr. & Mrs. Watson zal per 1 juni verkrijgbaar zijn in fysieke winkels van Zuivelhoeve.

"Het is heel bijzonder om te zien dat de markt zo aan het groeien is en om vraag te krijgen van zo’n gevestigd, traditioneel zuivelbedrijf", zegt Kirsi Rautiainen, mede-oprichter van Mr. & Mrs. Watson. "Het is zo snel gegaan; toen wij in 2017 startten met de opening van ons restaurant stelden veel mensen nog sceptische vragen over de markt. Inmiddels ziet iedereen dat deze beweging mainstream aan het worden is en niet meer te stoppen is. Wij verbinden veganisme aan een sophisticated en Bourgondische lifestyle. De ambachtelijke Zuivelhoeve en wij passen in die zin perfect bij elkaar." Jorieke Roerink, Markering & Sales manager bij Zuivelhoeve voegt toe: "Wij hebben gemerkt dat wie naar vegan kaasalternatieven zoekt, bijvoorbeeld onze kaasliefhebbende klanten die hun veganistische gast ook iets lekkers willen aanbieden, nog niet goed weet waar het te vinden is. Wij willen er graag in voorzien en aandacht creëren voor plantaardige innovaties. In de nieuwe wereld wisselen mensen dierlijke producten en plantaardige producten met elkaar af. Wij zijn al een tijd op zoek naar het type product dat past bij onze winkels en uit een uitgebreid (internationaal) productvergelijk kwam Mr. & Mrs. Watson voor ons als winnaar uit de bus."


Veldbonen

Zuivelhoeve begon in 1981 met de verkoop van zuivelproducten van de boerderij en is inmiddels uitgegroeid tot een familiebedrijf met 71 winkels door heel Nederland. Mr. & Mrs. Watson begon in 2017 als plantaardig restaurant, gespecialiseerd in huisgemaakte kaasalternatieven. Door de populariteit van de met een PETA Award bekroonde producten opende Mr. & Mrs. Watson begin 2020 een nieuwe productiefaciliteit en foodlab. De ondernemers achter het merk grepen de corona-lockdown aan om de producten op de zakelijke markt te brengen en een webshop te openen. Inmiddels is Mr. & Mrs. Watson een vegan foodmerk met de focus op de innovatie van vegan kaasalternatieven. In het foodlab wordt momenteel gewerkt aan een nieuwe lijn producten, op basis van veldbonen.

Commentaires


Banner Vegan Business (2).png
adv banner 240x400.jpg
bottom of page