top of page

New York Pizza verkoopt een maand lang alleen visvrije tonijn

New York pizza stopt voor één maand met de verkoop van tonijn. "Innovatie van het assortiment zit in ons bloed", zegt Philippe Vorst, CEO van New York Pizza, tegenover Vegan Business. "We stoppen een maand met de verkoop van tonijn en verkopen dan alleen de tonijnvervanger." De campagne heet: 'Save Tuna, Eat Pizza’.


"Wij willen weten of onze klant klaar is voor een tonijnvrije menukaart, dat zullen we achteraf zien. Een belangrijke reden voor New York Pizza, om een smaakvolle vervanger voor tonijn te zoeken in ons assortiment, heeft te maken met de wereldwijde overbevissing zoals ook te zien in de populaire documentaire op Netflix: Seaspiracy."

Door de toegenomen vraag worden sommige soorten tonijn inmiddels met uitsterven bedreigd. Vorst gaat verder: "Op deze manier maken we het mogelijk om te genieten van de heerlijke smaak van tonijn en leveren we tegelijkertijd een bijdrage leveren aan het behoud van deze prachtige vissoort."

'Ik roep iedereen op mee te doen aan de campagne!' - Philippe Vorst, CEO van New York Pizza

De Nederlandse pizza fastfoodketen doet meer. Van iedere verkochte visvrije pizza doneert New York Pizza €1,- aan Sea Shepherd. "Dat is niet de eerste keer. Zo zetten we ons in 2018 in om de illegale slacht van haaien te stoppen en doneerden we samen met onze klanten €60.000,-. We hopen dat we nu opnieuw een mooi bedrag mogen doneren. Ik roep daarom ook iedereen op mee te doen aan de campagne!" De Veggie Tuna Melt en Vegan Tuna Melt verkrijgbaar vanaf €9,99. Beide producten worden standaard geleverd op een bloemkoolbodem, die 37% bloemkool bevat, en daarmee meer groente, meer vezels en minder calorieën.

Comentarios


Banner Vegan Business (2).png
adv banner 240x400.jpg
bottom of page