top of page

Omroep Groen geeft de aarde zendtijd

Met de slogan 'Aarde zoekt leden' wil Omroep Groen een plek veroveren in het publieke omroepbestel door vóór 31 december aanstaande 50.000 leden te werven.

"Eens in de vijf jaar gaat het bestel op een kier voor nieuwe omroepverenigingen", zegt medeoprichter Taco Zimmerman tegenover Vegan Business. "Dit is dé kans om de Aarde een permanente plek te geven in de publieke programmering. Word lid voor slechts €7,50 (éénmalig of doorlopend) en wij maken - onder andere - boeiende content die bijdraagt aan duurzame en bewuste eetgewoontes met minder vlees- en melkproducten. Wij zijn de eerste generatie die de directe gevolgen van klimaatverandering meemaakt, maar ook de laatste die er iets aan kan doen. Klimaatverandering is geen milieuprobleem: het is hét vraagstuk van onze tijd en vereist een nieuwe manier van denken. Een manier van denken die nog niet vertegenwoordigd is in ons publieke bestel. Omroep Groen gaat dat veranderen."


Omroep Groen is opgericht door Taco Zimmerman en Carolijn Borgdorff. De voorzitter van de Raad van Toezicht is schrijver Jan Terlouw. Borgdorff is per 1 januari 2016 directeur en producent van Moondocs, producent van (maatschappelijke) documentaires, series en transmedia. Zimmerman is sinds 1997 werkzaam als producent van tv-programma’s. Zijn bedrijf Tuvalu Media verkocht hij drie jaar geleden aan het Franse TF1. Hij trad vervolgens toe tot de groepsdirectie. In de loop van volgend jaar zal hij ook zijn laatste aandelen overdragen, terugtreden uit de board en zijn werkzaamheden voor de groep afronden.

Word lid via: www.omroepgroen.nl.


Comments


Banner Vegan Business (2).png
adv banner 240x400.jpg
bottom of page