top of page

'Bonduelle bevat geen enkele dierlijke ingrediënten of aroma's meer'

"Onze missie is door plantaardige voeding een betere toekomst te creëren". Dat zegt Ilonka Audenaerde, General Manager Bonduelle Noord Europa. "En dat is nodig, want onze eigen gezondheid en die van de planeet gaan achteruit."

Audenaerde gaat verder: "We hebben te maken met klimaatverandering, en in 2050 moeten we bijna 10 miljard monden voeden. Daarnaast zijn er veelvoorkomende gezondheidsproblemen door ongezonde voeding, zoals hart- en vaatziekten, overgewicht en diabetes. Wij nemen het voortouw en bieden innovatieve en relevante oplossingen om mensen gezonder te laten eten met respect voor de planeet. De natuur is immers ons kostbaarste bezit. Zo is het streven om in 2035 de broeikasgassen met 20% te reduceren. Wij zijn toegewijd en innoveren van grond tot mond om een betere toekomst te creëren door middel van plantaardige voeding. Wij concretiseren onze missie met zeven beloftes op het gebied van duurzame landbouw en duurzame voeding. Met de beloftes en B Corp-certificering willen wij laten zien hoe wij ons blijven inzetten voor de natuur."


Geen enkele dierlijke ingrediënten of aroma's meer

In 2015 maakte de NVV melding van het feit dat een aantal conserven van Bonduelle dierlijke ingrediënten bevatte, zonder dat dit werd aangegeven op de verpakking. Green Food Lab, het pr-bureau van Bonduelle, bevestigt aan Vegan Business dat de receptuur van de producten waar het hier om ging, is aangepast en dat de producten van Bonduelle geen enkele dierlijke ingrediënten of aroma's meer bevatten."Het is onderdeel van de missie van Bonduelle om plantaardige voeding op een gemakkelijke manier toegankelijk te maken voor iedereen", aldus een woordvoerder van Green Food Lab. "Daarom zijn de blikken met de vernieuwde receptuur sinds juni dit jaar verkrijgbaar in de supermarkt (wel naast de oude, tot die zijn uitverkocht - om voedselverspilling tegen te gaan). De nieuwe blikken zijn te herkennen aan het opschrift 'verbeterde receptuur'."


Bonduelle belooft

De zeven beloftes van Bonduelle zijn opgedeeld in twee pijlers: duurzame landbouw en duurzame voeding.


Bonduelle belooft duurzame landbouw:

#1 Bonduelle belooft groente altijd vers uit het seizoen van volle grond Bonduelle werkt met Europese telers die groente verbouwen in de volle grond: daar waar ze het beste groeien onder de zon. De groenten worden binnen 4-12 uur na het oogsten verwerkt.


#2 Bonduelle belooft de biodiversiteit en bodem te beschermen Bonduelle helpt haar telers alternatieve technieken te gebruiken om de bodemkwaliteit en biodiversiteit te beschermen.


#3 Bonduelle belooft minder bestrijdingsmiddelen te gebruiken

Bonduelle stimuleert telers alternatieve ongedierte- en onkruidbestrijdingstechnieken te gebruiken die minder belastend zijn.


Bonduelle belooft duurzame voeding:

#4 Bonduelle belooft geen overbodige toevoegingen

Bonduelle gebruikt enkel natuurlijke conserveringsmethoden zoals inblikken en invriezen. Het bedrijf voegt alleen ingrediënten toe die écht nodig zijn voor de smaak, dus geen conserveringsmiddelen.


#5 Bonduelle belooft biologische producten

Bonduelle biedt de meest populaire producten in haar houdbare assortiment ook biologisch aan. Ook ondersteunen zij telers bij de transitie naar biologische teelt.


#6 Bonduelle belooft duurzame verpakkingen

Bonduelle gebruikt minder verpakking, en de verpakking die zij gebruiken, is of maken ze recyclebaar. Blik is het meest recyclebare materiaal, waarbij 96% van de blikjes in de omloop terugkomt als staal. Het doel is dat in 2025 ook het plastic en karton 100% recyclebaar en herbruikbaar is.


#7 Bonduelle belooft plantaardige inspiratie voor chefs

Bonduelle helpt chefs om meer plantaardige gerechten op de menukaart te zetten. Het bedrijf biedt voortdurend receptinspiratie en hun Culinair Manager biedt chefs online en tijdens workshops ondersteuning.

Bình luận


Banner Vegan Business (2).png
adv banner 240x400.jpg
bottom of page