top of page

Oud-hoofdredacteur Allerhande start eigen bedrijf Good Chef

Rutger Anema, oud-hoofdredacteur Allerhande, introduceert morgen het nieuwe vegan foodmerk Good Chef. "Na zeven jaar werkzaam geweest te zijn als hoofdredacteur van Allerhande, heb ik onlangs mijn eigen bedrijf opgezet: Good Chef, waar mijn passie voor lekker eten en het bijdragen aan een betere wereld bij elkaar komen", zegt Anema.

"Op vrijdag 27 november is het grote moment: dan gaan wij live en kan er besteld worden op www.goodchef.nl!", zegt hij verder. Good Chef heeft als missie mensen te helpen minder vlees, en meer groente, te eten. Met een assortiment van restaurant kwaliteit plant-based gerechten wordt het vanaf morgen makkelijker om minder vlees te eten om zo een positievere impact te hebben op mens, dier en milieu. De gerechten worden bereid door horeca chefs en vriesvers thuisbezorgd in heel Nederland. "We zien dat nieuwe generaties steeds minder koken en tegelijkertijd planeetbewuster willen leven door minder of zelfs helemaal geen vlees of dierlijke producten te willen eten."

'Good Chef is geïnspireerd door top chefs die groenten een hoofdrol geven op het bord'

Uit onderzoek blijkt volgens Good Chef dat mensen die minder vlees willen eten twee fasen doorgaan. "In de eerste fase zoekt men een vleesvervanger. 'Vlees’ is nog steeds het uitgangspunt van de maaltijd. In de tweede fase neemt men groenten als uitgangspunt en gaat men op een hele andere manier koken. Die laatste stap is een uitdaging omdat deze manier van koken kennis, kunde en tijd vergt, met name voor de parttime vegetariër. Met volledige bereide plant-based gerechten speelt Good Chef in op deze behoefte. Good Chef is geïnspireerd door top chefs die groenten een hoofdrol geven op het bord. Deze wereldwijde trend heeft Good Chef opgepakt in de vorm van gerechten die helemaal plant-based ofwel vegan zijn, van pasta’s tot curries, van flammkuchen tot pastasauzen en soepen."


B corp

Alle gerechten bevatten minimaal 200 gram groenten, worden alleen met natuurlijke ingrediënten bereid door een team van horeca chefs en zijn direct na bereiding ingevroren. Hierdoor blijven smaak en voedingstoffen zo lang mogelijk behouden.

De gerechten zijn verpakt in duurzame verpakkingen die gerecylced kunnen worden. De gerechten zijn voor één persoon (400 gram) en te koop vanaf €7,95 of in een abonnement met korting. Good Chef is voorlopig alleen verkrijgbaar via www.goodchef.nl waar in totaal twaalf gerechten worden aangeboden. De producten worden door een speciale vriesversbezorger thuisbezorgd in koelboxen met koelelementen die direct retour genomen worden en worden herbuikt. Samen met haar klanten wil Good Chef groeien naar een klimaatpositief bedrijf en heeft het als doel om een B corporation-certificering te halen. B corp is het keurmerk voor ondernemers die naast een winstoogmerk ook kijken naar mens, milieu en maatschappij.

Comments


Banner Vegan Business (2).png
adv banner 240x400.jpg
bottom of page