top of page

Podcastserie over het klimaatprobleem gelanceerd

Tilburger Jesper Davits is gestart met een wekelijkse 9-delige podcastserie over het klimaatprobleem. In de vierde podcast (24 min.) die dinsdag verscheen, gaat het over waarom je beter dierlijke producten in kunt wisselen voor een plantaardig dieet.

"Ik ken geen enkele podcast die zich focust op de rol die wij als Nederland spelen in het klimaatprobleem en daarbij kijkend naar de actualiteit", zegt Davits tegenover Vegan Business. "Ik merk dat het klimaatprobleem vaak iets abstracts is, maar door de oplossingen dichtbij huis te zoeken en te focussen op de actualiteit hoop ik dat het voor de luisteraar minder abstract wordt." Davits zit net als veel andere Nederlanders in de culturele sector al maanden thuis door de coronacrisis. In maart begon de voormalig boekingsagent zich te interesseren in thema’s als natuur, milieu en klimaat. Hij besloot zijn coronawerkeloosheid te besteden aan het maken van een podcastserie onder de naam De Klimaatspagaat. Hierin vertelt Jesper over hoe we Nederland planet proof uit de coronacrisis krijgen in acht klimaatacties. "Ik besloot mijn coronawerkloosheid niet te gebruiken om bier te drinken en te Netflixen, maar te spenderen aan het maken van een podcastserie over het klimaatprobleem."

'Ik besloot mijn coronawerkloosheid niet te gebruiken om bier te drinken en te Netflixen'

De morele vegan overweging om geen dierlijke producten meer te eten is voor 99% dierenwelzijn, zegt Davits. "De impact op klimaat staat niet altijd centraal, terwijl deze minstens net zo belangrijk is. Dat is de focus van mijn vierde podcast die de titel Vervang Dierlijke Producten Voor Een Plantaardig Dieet draagt. Wist je bijvoorbeeld dat Nederland de grootste soja importeur is van Europa? Nederland de grootste veedichtheid kent ter wereld? En Nederland na Amerika de grootste landbouwexporteur is ter wereld?"

Enkele quotes uit de vierde podcast:

- "Is de smaak van dierlijke producten de prijs waard die je daarvoor betaalt?"

- "De ongemakkelijke waarheid is dat we allemaal schuldig zijn aan potentiële pandemieën als we op de huidige schaal dierlijke producten blijven eten."

- "Vis kun je vanuit klimaatoogpunt beter laten zwemmen."


De podcasts zijn gratis te beluisteren via Soundcloud, Spotify en iTunes en ook te vinden op www.deklimaatspagaat.nl. Elke dinsdag verschijnt een nieuwe aflevering.

Volg de podcastserie De Klimaatspagaat via onderstaande links:

Comments


Banner Vegan Business (2).png
adv banner 240x400.jpg
bottom of page