top of page

Politieke steun voor NVV-petitie

De petitie van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV) voor vegan maaltijden in overheidsinstellingen heeft politieke steun gekregen. Partij voor de Dieren (PvdD) heeft woensdag een initiatiefvoorstel ingediend in de Amsterdamse raad om te zorgen dat Amsterdam de eerste gemeente wordt waar plantaardige maaltijden altijd een optie zijn in onder andere universiteiten, ziekenhuizen en zorghuizen.

"We hopen dat ook andere politieke partijen zich zullen aansluiten bij het initiatiefvoorstel en steunen dat veganisten recht hebben op een maaltijd die aansluit bij hun levensovertuiging", zegt NVV-voorzitter Emile Dingemans. "Zeker in een tijd waarin het aantal mensen dat plantaardig eet sterk groeit, en de voordelen van plantaardig eten voor mens en milieu evident zijn." De NVV startte een week geleden met de online petitie. Inmiddels zijn er al meer dan 2.600 digitale handtekeningen verzameld.

'Ik roep het college van Amsterdam op om een voortrekkersrol op zich te nemen'

Het initiatief van PvdD is onderdeel van het drie-puntenplan om Amsterdammers en bezoekers van de stad vaker te laten kiezen voor gezonde, plantaardige voeding. “De impact van voedsel op de klimaat- en ecologische crisis is groot, maar oplossingen zijn er ook", aldus PvdD-raadslid Anke Bakker. "Als we de helft minder vlees eten, kunnen we de biodiversiteit redden volgens wetenschappers. Toch heeft de gemeente hiervoor nog altijd geen actieplan. Ik roep het college van Amsterdam daarom op om een voortrekkersrol op zich te nemen. In mijn initiatiefvoorstel staat een drie-puntenplan met concrete maatregelen die zo uitgevoerd kunnen worden.”


Comments


Banner Vegan Business (2).png
adv banner 240x400.jpg
bottom of page