top of page

Potjes & Deksels blaast SRV-wagen nieuw leven in

Anne Sonnleitner en Tessa Overboom gaan met hun bedrijf Potjes & Deksels een duurzamere toekomst toegankelijk maken voor een breed publiek door afvalvrije, enkel plantaardige producten aan te bieden. Hun plannen delen zij met Vegan Business.

"Eén van de grootste problemen waar de mensheid op dit moment mee worstelt is onze enorme afvalberg", vertelt Sonnleitner. "Oceanen liggen vol met ons plastic en dat zorgt voor een massale neergang van de biodiversiteit. Bovendien komt veel van dat plastic vroeg of laat via de voedselketen weer terug naar ons in ons voedsel, met alle mogelijke medische gevolgen van dien. Er zijn al veel initiatieven om dat plastic op te ruimen, maar zou het niet veel makkelijker zijn als we gewoon minder afval produceren?"

Volgens Potjes & Deksels is onze samenleving momenteel zo ingericht dat je steeds maar weer afval moet produceren. Overboom zegt: "Kijk maar naar de dagelijkse boodschappen: alles zit verpakt in eenmalige en dus vervuilende verpakkingen. Dat gaan we veranderen! Wij van Potjes & Deksels, blazen de bekende SRV wagen een nieuw afvalvrij leven in. Wij komen bij onze klanten voor de deur, en zij nemen hun boodschappen mee in de potten en bakjes die ze zelf voor de boodschappen hergebruiken. Zo gemakkelijk is zero waste. En waste wat er niet is, hoef je dus niet op te ruimen!"


Crowdfunding

Sonnleitner: "We hebben zojuist een bus aangeschaft waarmee we op groen gas (van slib en restafval geproduceerd) kunnen rondrijden. Op korte termijn rijden we twee dagen per week rond, en zullen we op zaterdagen op de Rotterdamse Oogstmarkt op het Noordplein staan."

Overboom vult aan: Het is ons doel om een voor mensen makkelijke maatschappelijke bijdrage aan de circulaire economie te leveren, door middel van het reduceren van afval. Het Europese gemiddelde gewicht aan plastic verpakkingsafval door boodschappen per jaar is 30 kilo. Dit komt neer op een dagelijks gemiddelde van 12 stukken plastic!*. En dit getal gaan wij, samen met onze klanten, drastisch omlaag brengen! Bovendien zorgen we voor een vermindering van de CO2-uitstoot, doordat producten afvalvrij worden aangeboden en we met een groene bus de weg op gaan. De bus hebben we met eigen middelen aangeschaft, door middel van een crowdfunding gaan we het interieur aanpakken, en hiervoor kunnen we nog wat steun gebruiken!"

Steun Potjes & Deksels vanaf dinsdag 1 december via de crowdfundingpagina:


Of bezoek de website:


*Plastic Soup Foundation, 2018

Banner Vegan Business (2).png
adv banner 240x400.jpg
bottom of page