top of page

Primeur: vegan product bij de slager

Mayoneur, producent van 100% plantaardige mayo is de allereerste vegan aanbieder in Nederland die haar product verkoopt via een slagerij. "Sinds afgelopen week hebben we aan vier verschillende locaties van de Hergo Slagerijen in Amsterdam en Amstelveen geleverd", onthult Mayoneur-medeoprichter Glenn Kruisselbrink aan Vegan Business.

"Dat betekent dat we zelfs de slagers, die normaal gesproken geen plantaardige producten aanbieden, hebben weten te overtuigen om producten van ons af te nemen en aan te bieden aan hun klanten. Na het eerste weekend waren we bijna uitverkocht op die locaties en moesten we de maandag erna direct weer een nieuwe levering gaan verwerken voor de Hergo Slager.” Mayoneur is opgericht door twee jonge, net afgestudeerde ondernemers, die tijdens hun studie het bedrijf zijn gestart. "Het begon allemaal op de Hogeschool van Rotterdam waar Geert (Kranendonk, red.) en ik elkaar ontmoet hebben", vertelt Kruisselbrink. "Vanaf dag één waren we al fanatiek met hele gave ideeën en concepten, tot het moment dat we de gezondheidstrend, plantaardige trend en mayo trend bewust mee maakten. Dit konden wij beter en bewuster. Zo werd mijn afstudeeropdracht Mayoneur. Ons bedrijf is dus gestart als schoolopdracht."

'Ik ben de eerste student van de Hogeschool van Rotterdam die een 10 heeft gehaald voor zijn scriptie'

De scriptie van Glenn werd beoordeeld met een 10. "Ik ben de eerste student van de Hogeschool van Rotterdam die een 10 heeft gehaald voor zijn scriptie. Dit gaf ons nog meer motivatie om door te gaan met wat we al aan het doen waren. We begonnen met een avocado-mayo die we afzetten in Amsterdam bij drie lokale verkooppunten. Dit is uitgegroeid tot het bereiken van de grote supermarkten door heel Nederland."


Comments


Banner Vegan Business (2).png
adv banner 240x400.jpg
bottom of page