top of page

Rock 'n Soul heeft primeur met vegan gitaarbanden

Bijgewerkt op: 22 apr. 2021

Ondernemer Rick van Hoorn maakt duurzame, gepersonaliseerde gitaarbanden van plantaardige, recyclebare en gerecyclede materialen. Vanuit zijn eigen motivatie voor gezondheid, duurzaamheid en het reduceren van dierenleed, startte hij vorig jaar Rock 'n Soul.

"Vanuit die behoefte kon ik geen passende gitaarband vinden en ben ik mijn bedrijf begonnen", vertelt Van Hoorn. "Gelukkige bijkomstigheid is dat ook onder muzikanten veganisme groeiende is. Grotere producenten in gitaarbanden doen een voorzichtige beweging richting vegan, maar die worden dan helaas nog veel gemaakt van vervelende PU-leathers of nylons, wat ook nog steeds veel vervuiling geeft. Gepersonaliseerde gitaarbanden worden helaas nog veelal van leer gemaakt." Rock 'n Soul vervaardigt gitaarbanden van kurk op katoen of van Pinatex (textiel van ananasvezels). "Daarbij maak ik ze helemaal custom made voor de gitarist of bassist voor optimaal speelcomfort en uitstraling. Er is keuze uit verschillende kleuren en patronen, decoraties met studs en concho’s en zelfs een persoonlijke geprinte optie. Zie het als een maatpak voor de muzikant en zijn instrument. Natuurlijk is er ook een instapmodel die voor iedereen toegankelijk is, minder kost en sneller leverbaar is."

'We maken gebruiken van lokale leveranciers en van mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt'

Van Hoorn is veganist en leeft bewust met wat hij koopt en verbruikt. "Het grijpt mij aan om te zien hoeveel vervuiling er ontstaat door hoe wij als mens gewend zijn om te leven. Een overvloed die niet iedereen gegund is en schadelijk is aan onze wereld. Het is mijn doel dan ook om vanuit mijzelf en Rock ‘n Soul een bijdrage te leveren aan een beter milieu. Ook al is het effect misschien klein, alle beetjes helpen." Rock ’n Soul is ook maatschappelijk betrokken. "We maken gebruiken van lokale leveranciers en van mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt."


Kijk voor meer informatie op:

Comments


Banner Vegan Business (2).png
adv banner 240x400.jpg
bottom of page