top of page

Royal Spelt heeft vegan bitterballenprimeur

Royal Spelt Snacks B.V. heeft een primeur in Nederland. De in IJsselstein gevestigde producent maakt biologische kroketten en bitterballen van spelt . "Wij zijn hierin de eerste en enige in Nederland", zegt Fabienne Muller, die het bedrijf samen met haar echtgenoot Michael Kapoen runt.

"Het afgelopen jaar hebben wij gemerkt dat de vraag naar vega(n) snacks enorm is gestegen", vertelt Muller. "Dit jaar verkopen wij 28% meer vega(n) producten ten opzichte van vorig jaar." De nieuwste snack is de vegan oesterzwam bitterbal. "De bitterbal hebben we gelanceerd op de Biobeurs 2020 en was direct een groot succes, zowel onder vegans, vegetariërs als vleeseters. Wij merken dat restaurants en hotels zich steeds meer willen onderscheiden met onderscheidende en duurzame producten. Onze snacks worden geproduceerd volgens onze principes: biologisch, geen kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen en 100% spelt."


Zeewier bitterbal

Kapoen vult aan: "Wij zijn vijf jaar geleden begonnen met het maken van kroketten omdat ik al een paar jaar geen kroket meer gegeten had vanwege een intolerantie voor tarwe. Ook gingen de kunstmatige toevoegingen van kroketten mij tegenstaan. Als voormalig chef-kok ben ik gaan experimenteren met spelt. Deze speltkroketten vielen zo in de smaak bij vrienden en bekenden, dat mijn vrouw mij aanspoorde om ze te gaan verkopen aan de horeca en cateraars. Ik produceer en bedenk de recepten, Fabienne doet de sales. Het nieuwste vegan recept waar ik nu aan werk, is de vegan zeewier bitterbal die we eind dit jaar willen lanceren."


Op dit moment maakt Royal Spelt vijf verschillende soorten bitterballen en kroketten:

  • Groente (vegan)

  • Groente/Parmezaan (vega, met vega gestremde kaas)

  • Rund

  • Jerseykaas

  • Oesterzwamsnack (vegan)

Royal Spelt Snacks B.V. is producent van biologische snacks, zowel vegetarisch als vegan. Het bedrijf levert aan horeca in heel Nederland, waaronder de Conscious hotels in Amsterdam, het Steigenberger Airporthotel bij Schiphol, VandeStreek Bier in Utrecht en DAPP frietwinkels. Royal Spelt is SKAL-gecertificeerd.

Comentarios


Banner Vegan Business (2).png
adv banner 240x400.jpg
bottom of page