top of page

Sam van der Leest van G'nger: 'Gezond leven is niet alleen een trend, het is noodzaak'

Onderneemster Sam van der Leest (26) uit Haarlem zette een paar maanden geleden het nieuwe merk G’nger op. G’nger is puur, biologisch gembersap zonder toegevoegde suikers. "In de meeste gembersappen zitten toegevoegde suikers en ik vond dat het hoog tijd werd voor wat verandering in de markt", vertelt Van der Leest gepassioneerd.

"Met G'nger heb je altijd vers gembersap in huis en hoef je nooit meer gember te snijden. Perfect voor thee, limonade of als gembershotje. Momenteel vliegen de G’nger gembersappen onze webshop uit en liggen we al bij Crisp & STACH. Van gemberstronken snijden in mijn keuken, sta ik nu hier met een pure versgeperste gembersap. Een enorme mijlpaal wat laat zien hoe snel je eigen idee werkelijkheid kan worden! Gezond leven is niet alleen een trend, het is noodzaak. Ik verwacht en hoop dat we in de toekomst nog veel meer sappen gaan verkopen, zodat we steeds meer mensen bewust kunnen maken van de gezondheidsvoordelen van puur gembersap."


Gat in de markt

Sam is zelf al jarenlang fan van gember. Niet alleen smaakt het lekker in thee of limonades: ook hielp deze wonderbaarlijke wortelsoort haar van PDS (Prikkelbaar Darm Syndroom) af. “Ik had mijn hele leven al last van een opgeblazen gevoel in mijn buik. Het drinken van pure en verse gemberthee en gembershots helpt mij dit nare gevoel tegen te gaan. Ook helpt het consumeren van dit goedje tegen ochtendmisselijkheid bij zwangere vrouwen.” Een minpunt aan verse gember is volgens Van der Leest de bereidingstijd. “Vaak zitten in de kant-en-klare gembersappen suikers toegevoegd. Onnodig! Met de komst van G’nger hoef je geen tijd meer te verspillen in de keuken voor verse gember en gebruik je altijd puur versgeperst gembersap. G’nger is volledig biologisch en natuurlijk: er zijn geen suikers aan toegevoegd, wat de smaak van het sap sterk en geconcentreerd maakt. Hierdoor is het perfect voor bereidingen van thee of limonades.” Samen met een founding team begon Sam na veel testen met de verkoop van G’nger. Al snel bleek G’nger een gat in de markt. “Mensen reageren super enthousiast en de sappen vliegen de webshop en de schappen bij Crisp en STACH uit. Naast mijn vriendinnen, zijn ook al veel BN’ers om. Mijn ervaring met social media komt binnen mijn rol als founding member goed van pas.”

Opmerkingen


Banner Vegan Business (2).png
adv banner 240x400.jpg
bottom of page