top of page

Schouten Europe introduceert gefermenteerd plantaardig gehakt

Het Nederlandse familiebedrijf Schouten Europe komt met gefermenteerd gehakt op de markt. Het tempeh gehakt is volledig plantaardig en is deels gemaakt van reststromen uit één van de productiefaciliteiten van Schouten.

Met het product speelt Schouten op een duurzame wijze in op de stijgende vraag naar gefermenteerde producten. Tijdens de productie van andere tempeh producten uit het assortiment van Schouten, komen er reststromen vrij. “Omdat wij voedselverspilling zoveel mogelijk willen tegengaan en het restproduct volledig veilig en bruikbaar is, zetten we dit, na een kleine bewerking, als Tempeh Gehakt in de markt’’, vertelt R&D directeur Niek-Jan Schouten. Gehakt is binnen de plant-based markt één van de belangrijkste productgroepen. Het nieuwe tempeh gehakt is verkrijgbaar in twee varianten (gekruid en niet-gekruid) en komt beschikbaar voor de retail, het out-of-home kanaal en de voedselverwerkende industrie.


Tempeh Today

Tempeh is een oeroude en plantaardige eiwitbron op basis van soja. Het wordt verkregen door de fermentatie van sojabonen. Tempeh neemt andere smaken goed op en is daardoor zeer geschikt als ingrediënt voor vele verschillende gerechten. Tempeh is volledig plantaardig, bevat zo’n 22 gram eiwit per 100 gram en is rijk aan vitamine B, ijzer, mineralen en vezels. Schouten heeft de laatste jaren veel kennis en ervaring opgedaan met betrekking tot tempeh. Het bedrijf introduceerde al enkele succesvolle innovaties met tempeh. Henk Schouten, CEO van Schouten Europe, lanceerde in februari van dit jaar Tempeh Today: een innovatieve manier van duurzame en gezonde voedselproductie in India. In high tech Small Fermentation Units (SFU’s) wordt lokaal tempeh geproduceerd. De Nederlandse vinding levert een toekomstbestendige bijdrage aan het terugdringen van het eiwittekort onder de Indiase bevolking.

Comentarios


Banner Vegan Business (2).png
adv banner 240x400.jpg
bottom of page