top of page

Seasogood heeft Nederlandse primeur met vegan tonijn in blik

Seasogood van oprichters Pieter Muntendam en Dennis Favier introduceert de eerste plantaardige tonijn in het Nederlandse conservenschap. Happy Tune is vanaf deze week breed verkrijgbaar bij Albert Heijn in drie varianten: Naturel, Olijfolie en Citroen & zwarte peper. De CAP bedraagt €2,89 voor de naturel-versie en €3,19 voor de twee andere varianten.

Seasogood maakt het met haar producten voor consumenten mogelijk om op een duurzamere wijze te genieten van de smaak en de goede voedingsstoffen van tonijn, zonder bij te dragen aan de schadelijke gevolgen van de visindustrie. De visindustrie heeft een grote invloed op de zeeën en alles wat daarin leeft. 90% van de vispopulaties wordt op de maximale capaciteit bevist, is al overbevist of zelfs uitgeput. Bovendien wordt 40% van de gevangen vis gezien als bijvangst en terug in zee gegooid, terwijl deze vissen het meestal niet overleven. Er wordt steeds meer aandacht gevraagd voor de visserij en de staat van de zeeën. Zo worden de gevolgen van de tonijnvangst op 2 mei, tijdens Wereld Tonijn Dag, specifiek onder de aandacht gebracht. De Verenigde Naties heeft deze dag in het leven geroepen om te streven naar het behouden en duurzaam gebruiken van de zeeën. De enorme vraag op de wereldwijde tonijnmarkt zorgt er namelijk voor dat tonijn bedreigd wordt.

'Het is nu tijd dat wij de zee beschermen'

De introductie van de visvrije tonijn van Seasogood komt daarmee op het perfecte moment. De missie van Muntendam en Favier is om blikje voor blikje de zee te herstellen. Ze vertellen: “De zeeën hebben ons beschermd tegen de ergste impact van de opwarming van de aarde. Het is nu tijd dat wij de zee beschermen.” Muntendam en Favier zien hun plantaardige tonijn daarom als good seafood. Het product en de nautische missie is de twee oprichters op het lijf geschreven. Muntendam is zeezeiler en Favier plantaardig food ontwikkelaar. Samen creëerden ze visvrije tonijn voor families die van hun favoriete tonijngerechten willen blijven genieten, maar de zee niet willen schaden.

Primeur

Seasogood heeft met Happy Tune een Nederlandse primeur: de eerste visvrije tonijn in het conservenschap. Het product bevat de goede voedingsstoffen van tonijn, zoals plantaardige eiwitten en omega 3. De eiwitten in de visvrije tonijn zijn afkomstig van Europese soja en de omega 3-vetzuren uit algen. Happy Tune verdient daarmee volgens het voedselkeuzelogo Nutri-Score de A-score: de gezondste keuze. De plantaardige tonijn is koud en warm te gebruiken en geschikt om elk favoriet tonijngerecht mee te bereiden.

Comments


Banner Vegan Business (2).png
adv banner 240x400.jpg
bottom of page