top of page

Start-up Bikl haalt €150.000,- op

Bikl, onderdeel van Ferm Foods, heeft via een actie op het platform Crowdaboutnow € 150.000 opgehaald. Dat is het dubbele van het doelbedrag. “We hebben in no-time meer dan 150 investeerders aan boord gekregen", aldus Arend van den Berg, mede-oprichter van het bedrijf.

"Dat laat zien hoezeer fermentatie al leeft in Nederland", gaat Van den Berg verder. Bikl maakt verse pickles, startend met augurkenschijfjes en cornichons. De producten zijn 100% natuurlijk, zonder zoetstof, chemisch azijn en kleurstof die bij reguliere augurken in potjes zitten. De combinatie van fermentatie met echte kruiden maakt dat de Bikl pickles een uitgesproken smaak hebben. Bijzonder is dat ook het sap van de pickles bruikbaar is voor bijvoorbeeld soepen, sauzen en dressings. Dat maakt Bikl tot een ‘zero waste product’. Bikl is actief sinds de Horecava 2020 en startte in de foodservice. Sinds eind vorig jaar zijn er ook consumentenverpakkingen op de markt gebaracht: augurkenschijfjes met mosterd & dille, en cornichons met rozemarijn en knoflook.

'Consumenten kunnen zo op een makkelijke manier hun eetpatroon verbeteren'

Het bedrijf wil naast augurken in de toekomst ook andere groenten fermenteren en zo groente-overschotten een nieuw leven geven. Fermentatie is een duizenden jaren oude techniek om producten te conserveren én op smaak te brengen. Bikl blaast dit werelderfgoed nieuw leven in. Op termijn kan dit leiden tot het verminderen van reststromen en betere opbrengsten voor boeren. Gefermenteerde groente zijn bovendien extra gezond en lekker waardoor consumenten op een makkelijke manier hun eetpatroon kunnen verbeteren. Met het geld van de crowdfundingactie wil Bikl snel het aantal verkooppunten vergroten. Momenteel is het al te koop bij Crisp, Marqt, tientallen delicatessezaken en de eigen webshop.

Comments


Banner Vegan Business (2).png
adv banner 240x400.jpg
bottom of page