top of page

SushiPoint verkoopt vegan sushi

SushiPoint is de eerste grote sushiketen met plantaardige sushi op de menukaart. De take-away keten met 32 vestigingen in Nederland is voor haar vegan visopties in zee gegaan met Vegan ZeaStar.

Op het menu staan vanaf nu vijf gerechten, waaronder een vegan Lemon Ebi en Spicy Zalmon, bereid met plant-based vis van het Nederlandse merk Vegan ZeaStar. Sashimi is een traditioneel Japans gerecht van dungesneden rauwe vis dat immens populair is geworden in de Westerse wereld. Door de slechte ecologische reputatie van tonijn en zalm is sashimi echter steeds meer omstreden. Een plantaardig alternatief van hoge kwaliteit betekent een doorbraak voor sushi, sashimi en nigiri, en de visopvolgers van Vegan ZeaStar gooien hierom internationaal hoge ogen. Zo werd in 2020 Vegan ZeaStar No Tuna sashimi bekroond met een Peta Vegan Food award in Duitsland. Vegan ZeaStar is een van de merken van Vegan Finest Foods. Naast Nederland groeit de vraag naar hun producten ook in het buitenland, onder andere in Engeland, Duitsland en de Verenigde Staten. Voor zowel Vegan Finest Foods als Sushi Point is een belangrijke voorwaarde om in de keuze voor plantaardig geen concessies te doen aan smaak en textuur.

Banner Vegan Business (2).png
adv banner 240x400.jpg
bottom of page