top of page

The Good Roll verandert de wereldmarkt van toiletpapier

Het in 2017 door Melle Schellekens en Sander de Klerk opgerichte The Good Roll verandert de wereldmarkt van toiletpapier met een unieke propositie; fairtrade toiletpapier van bamboe, dat is geproduceerd in een eigen fabriek in Ghana.

Melle Schellekens, Sander de Klerk en teamcaptain in Ghana Faisal Achmed (v.l.n.r.)

"In de afgelopen jaren zijn we geslaagd, hebben we fouten gemaakt en steeds oplossing gevonden, hebben we de regels van het spel daadwerkelijk veranderd, zijn we spectaculair gegroeid in aantal klanten, productafzet en omzet, en hebben we enorm veel plezier gehad. Maar onze ambitie reikt veel verder. En daar hebben we geld voor nodig", aldus Schellekens tegenover Vegan Business. Om geld op te halen is The Good Roll onlangs een crowdundingsactie gestart, waarbij het streefbedrag €1 miljoen is. Inmiddels staat de teller op ruim €55.000,-. De Klerk legt uit dat ze toiletpapier wilden maken van een alternatieve grondstof in plaats van houtpulp. "In onze zoektocht kwamen we daarbij terecht in het West-Afrikaanse Ghana. Daar groeit bij tal van lokale boeren echt een onmetelijke hoeveelheid bamboe. Dit wordt momenteel niet gebruikt en eigenlijk beschouwd als onkruid. Bamboe - althans de juiste soort - blijkt echter een fantastische grondstof voor het maken van supersterk, en bovendien superzacht toiletpapier. Door de juiste materialen en grondstoffen kan je niet alleen duurzaam, maar ook mega sociaal ondernemen.”


The Good Roll produceert duurzaam toiletpapier waarvan 50% van de netto-opbrengst wordt gedoneerd aan de bouw van toiletten in Afrika. Inmiddels zijn er 213 wc’s gebouwd en 859 bomen bespaard. Het toiletpapier is 100% boomvriendelijk en vrij van plastic, chloor en kleur- en geurstoffen. Ook biedt The Good Roll fairtrade toiletpapier van bamboe aan, dat sinds kort uit een eigen fabriek in Ghana komt.

Banner Vegan Business (2).png
adv banner 240x400.jpg
bottom of page