The Green Table komt met éénpersoons kant-en-klaar maaltijden

The Green Table wil dit jaar met 100% plantaardige éénpersoons kant-en-klaar maaltijden op de markt komen, die bovendien een jaar lang houdbaar zijn buiten de koeling. Het bedrijf uit Nijmegen, een initiatief van ondernemer en food-innovator Peter-Paul Biermans, is een crowdfunding gestart om de productie op te schalen.

“We maken een groot assortiment smakelijke kant-en-klare éénpersoons maaltijden, 100% plantaardig, waarmee we ons richten op de jonge moderne consument", vertelt Biermans. "De maaltijden kunnen in de keukenkast worden bewaard en overal mee naar toe genomen, op de boot, in de camper en in de rugzak.” Gedreven door zijn idealen voor een duurzame planeet met een diervriendelijk en tijdsbestendig voedselvoorziening systeem is over alle facetten van het product nagedacht. De maaltijden worden voor één persoon ontwikkeld, zo is er minder voedselderving. Daarnaast is de verpakking een technisch hoogwaardige innovatie: hittebestendig, licht-, lucht-, en waterdampdicht maar dun en grotendeels recyclebaar. Het is de bedoeling dat de maaltijden na de zomer in de Nederlandse supermarkten worden geïntroduceerd. Om dit voor elkaar te krijgen is Biermans een crowdfunding gestart. “Met de campagne hoop ik niet alleen het laatste stukje financiering bijeen te brengen, maar ook een betrokken community te bouwen die ik ook in kan zetten als proefpanel.” Om de plannen te realiseren, is een lening van minimaal €65.000,- nodig. Inmiddels is met 45 investeerders 54% van het doelbedrag binnen.