top of page

Theo Grent publiceert nieuw boek

Theo Grent heeft via uitgeverij Kelbo een nieuw boek op de markt gebracht, getiteld: ‘Meer dan biologisch, de toekomst is aan plantaardig’. Hierin richt landbouw- en voedselschrijver Theo Grent zich tot de ingewikkelde verhouding tussen voedselproductie en natuurlijke hulpbronnen.

Grent beredeneert dat het overgaan op een meer plantaardig eetpatroon gelijktijdig ten goede komt aan het behouden van biodiversiteit, land, water, energie, klimaat, menselijke gezondheid en dierenwelzijn. Inkrimpen van de veehouderij staat inmiddels hoog op de politieke agenda: kleinere veestapel, minder veevoer van ver, minder mestoverschotten en een meer extensieve landbouwsector.

'‘Meer dan biologisch’ helpt de veehouderij bij de dringend gewenste transitie'

De eiwitproductie voor menselijk gebruik wordt zoveel mogelijk plantaardig; veehouderij krijgt een beperkende en dienende rol. Er moet volgens Grent een andere wind gaat waaien: van onderop, niet van bovenaf. ‘Meer dan biologisch’ helpt de veehouderij bij de dringend gewenste transitie. Het nieuwste boek van Theo Grent is verkrijgbaar bij alle Belgische en Nederlandse boekhandels (ISBN: 97890 8759 975 1) en direct te bestellen via de webshop van de uitgever Kelbo.

Comments


Banner Vegan Business (2).png
adv banner 240x400.jpg
bottom of page